Julia

Datum: 2011-09-27 | Tid: 20:36:49

Foto: Jag (Josefine Westman) | Modell: Julia Franklin
1/200s | f.1,8 | ISO 200

Sailed away

Datum: 2011-09-26 | Tid: 19:17:43

Fotograf: P-A Eriksson
Har inte så mycket vettigt att skriva. Färdigställde just en av de tyngsta uppsatser jag skrivit i mitt liv, teknikhistoria. Fy fan säger jag bara. Ska fira att jag är klar med att bara softa framför tvn, kanske jobba med lite bilder från helgen eller pyssla med en ny design. We'll see!
Fotade förövrigt en skön brud idag så lite bilder lär väl ramla in så småningom...

Basketbollens dagar

Datum: 2011-09-24 | Tid: 22:16:26

iPhone + appen PictureShow
Jisses vilken lång dag. Har spenderat närmare 14 timmar i sträck i baskethallen, spelat matcher, dömt matcher, kollat på matcher och fotograferat matcher. Huvudet snurrar av allt bollstudsande, haha.
Det har iallafall gått riktigt bra och mitt lag slutade som gruppsegrare vilket innebär final imorgon. Mår dessvärre inte allra bäst, inför andra matchen hade jag blodsockerfall och var riktigt hängig, vilket också resulterade i att jag skadade mig (se bilden)... Inget allvarligt dock, så jag är med och lirar imorgon! Men nu ska jag stupa i säng, godnatt på er!

5 saker om mig

Datum: 2011-09-24 | Tid: 13:25:00

• Jag mimar alltid när jag lyssnar på musik. Händer även ofta när jag cyklar, vilket kan bli något pinsamt när jag glömmer av mig och börjar sjunga på riktigt istället... Folk brukar glo lite, haha.
• Jag tränar ett basketlag! Ett gäng tjejer på 8 år, riktigt kul är det!
• Bland det allra värsta jag vet är när jag ser hur det går åt helvete för någon i min närhet.
• Jag skulle väl vilja påstå att jag har tendenser till magrutor.
• Ibland känner jag ett sjukt tvång att bevisa att jag kan äta mycket bara för att jag är smal. Det är stört, jag vet, men det har på något sätt etsat sig fast. Tack och lov slipper jag tänka på det hemma, alla vet att jag äter lika mycket som pappa då. Haha.

True words

Datum: 2011-09-23 | Tid: 18:39:26

Sur Josefine. Fick feber på sista lektionen idag så jag begav mig hem, gjorde varm choklad, kröp upp i sängen och kikade på film. Efter ett par timmars vilande och alvedon-knaprande känner jag mig piggare, men det blir att dunderkurera mig till imorgon. För då SKA jag inte vara sjuk. Ska däremot lira två matcher, döma fem, och däremellan proppa i mig pastasallad och plåta matcher. Nej, i helgen ska jag banne mig vara frisk.

Stay young

Datum: 2011-09-23 | Tid: 12:18:00

Foto: Jag (Josefine Westman) | Modell: Sara Curan | Styling: Malin Gustavsson

22 09 2011

Datum: 2011-09-22 | Tid: 16:28:32

Just nu.    '
Idag skulle vi springa en mil. I ösregn. Min kropp sa dock broms och stopp, har känt mig lite småhängig de senaste dagarna och jag vill inte dra på mig någon förkylning eftersom vi har basketcup i helgen. Rullade därför hemåt, slog på Burlesque och vilade. Nu ska jag göra lite teknik tillsammans med John Mayer, Ben och Jerry. Efter det drar jag upp en sväng på träning, ska lira men ta det lugnt. Vi hörs hörni ♥

Tävlar om filter

Datum: 2011-09-22 | Tid: 14:12:17

Tänkte för en gångs skull testa lyckan och vara med i en fototävling! Det är Jonna som anordnar en tävling där temat är svartvitt, och jag deltar med bilden här nedanför.

Det jag tävlar om är ett polarisationsfilter från Tvspelsweb. Håll nu tummarna för mig!

Major minus

Datum: 2011-09-21 | Tid: 13:03:00

Canon EOS 1000D @ Canon EF 50mm f.1,8

Före-efter redigering

Datum: 2011-09-20 | Tid: 20:13:35

Får in önskemål om redigeringstips titt som tätt, men sällan om vad ni vill att jag visar. Rätt svårt att göra dessa inlägg då, + att de är väldigt tidskrävande. Ikväll hade ni iallafall tur, jag hade tid över och kände att det var på tiden att kompensera upp min tråkiga bloggning... Så här visar jag lite före-efter redigering på mina bilder :)
Behandlar alltid bilderna i Camera Raw där jag gör eventuella ändringar i vitbalansen samt drar lite i kontrast och intensitet. Sedan öppnar jag den i Photoshop CS5 där jag lägger på oskarp mask samt arbetar lite i Curves.
Här har jag gjort som jag beskrev ovanför, har även skärpt upp ögonen lite extra samt beskurit bilden.
Som ni ser är det inga väldigt drastiska ändringar jag gör, såvida jag inte vill få fram en speciell effekt. Oftast ökar jag bara kontrasten.
Här har jag framhävt de blåa tonerna i bilden med hjälp av Selektiv Färgändring, lagt på extra skärpa och beskurit bilden. Lade även på en lätt vinjettering.

Är inget proffs när det gäller Photoshop men jag kan de mest grundläggande sakerna. Som ni ser så redigerar jag simpelt, lägger sällan mer än någon enstaka minut per bild. Lämna gärna en kommentar med vad ni skulle vilja se för tips!

Half of my heart

Datum: 2011-09-19 | Tid: 16:20:11


Cool effekt.
Trött. Trots världens chilligaste kväll igår med pizza, B&J och One Tree Hill och trots att jag kom i sängs i hyfsat tid var det riiiktigt segt att stiga upp imorse... Skiter därför i teknikhistorian som måste skrivas (precis som så många andra gånger) och istället drar jag en lång powernap. Efter det blir det att brassa käk och rulla iväg till träning!

Presenter

Datum: 2011-09-18 | Tid: 21:55:51

Jag fick två t-shirts, en bildram, biokort, underkläder, 600 kr på Carlings, örhängen, godis och kanske världshistoriens coolaste grattiskort. Även lite andra smågrejer som jag dock skippar att lägga upp på bloggen, ni som var på festen greppar nog varför, haha... Tack som fan iallafall, kanonbra grejer! ♥

Min fest 17/9

Datum: 2011-09-18 | Tid: 17:15:13

Festen igår vart riktigt lyckad, tusen tack brudar för ett fett kul kväll! Här kommer en bildbomb!



Det blev många timmars dansande, tacksam över att grannarna är halvdöva för satan vad vi spelade... Haha. Badade i badtunnan gjorde vi också, körde tävlingar, snackade skit och avrundade sedan med att kolla på film! Jag fick sjukt fina presenter men de visar jag i ett enskilt inlägg. Återigen, tack för ett grymt kul och minnesvärd kväll ♥

9 Crimes

Datum: 2011-09-16 | Tid: 21:39:16

Canon EOS 1000D @ Canon EF 50mm f.1,8
Godkväll! Allt bra med er? Själv mår jag som en kung och softar gärnet för att jag är leeeedig. Har under kvällen fixat med lite musik och tävlingar inför min fest, och nu hade jag tänkt rulla iväg till Coop och införskaffa B&J. Efter det ligger säsong 5 av One Tree Hill och väntar på mig, så det blir att kika på det resten av kvällen. Kanoners om ni frågar mig. ♥

Camp Nou 2010

Datum: 2011-09-16 | Tid: 19:04:24

Bildredigeringen är ett år gammal, låt oss säga att jag inte var lika kunnig i Photoshop då...
Ganska precis ett år sedan jag infann mig på Camp Nou nu. Såg Champions League-matchen mellan Barca och Pananthinaikos, och det var en rätt galen upplevelse. Platserna var klockrena då vi lyckades få säsongskortsplatser, satt på FEMTE raden. Det finns inte riktigt ord som kan beskriva känslan när man kom in på stadion, det var riktigt häftigt.

15 09 2011

Datum: 2011-09-15 | Tid: 23:06:19

Ledsen för kass uppdatering men jag har inte riktigt haft något vettigt att blogga om. Dagarna rullar på med skola, träning och läxor, och jag trivs som fisken i vattnet ♥
Drar fethäng med sköna brudar på rasterna...
... och tröstäter svinigt god pastasallad efter att man lyckats bli halvt dränkt i en bäck efter orientering i en sjöblöt skog... Imorgon är det fredag. Och på lördag har jag fest. Det laddar vi för!

Önskelista

Datum: 2011-09-12 | Tid: 22:48:21

Ska ju ha partay till helgen så mina kompisar ville ha lite hjälp på traven angående vad jag önskar mig. Pysslade ihop ett litet collage som jag hoppas kan hjälpa dem lite grann!
• Concealer • Limegrönt/blått iphoneskal • En mustaschtröja (hihi) • Baseballtröjor (dock kanske inte sådana som på bilden men jag hittade inga bra) • Svarta/silvriga örhängen • Biokort/Presentkort/Pengar • Oxblodsröda converses.
Sedan önskar jag mig även en Stålmannen-tshirt jeeetemycket, men Google ville bara hitta mig jättefula bilder som inte var värda att platsa i collaget :(

Skyscraper

Datum: 2011-09-12 | Tid: 13:18:00

Jag har tipsat om dessa brudar förut, men det har stått still i deras kanal ett tag... Nu har de iallafall äntligen gjort en ny video så jag tänkte bara göra er uppmärksamma om det. De är väldigt duktiga så jag tycker verkligen ni borde ta er tid att kika!

Helgen

Datum: 2011-09-11 | Tid: 23:05:38

Tänkte dra lite kort om helgen eftersom jag inte har uppdaterat någonting...!
På lördagen hade jag förmiddagsträning, och efter den mötte jag upp Annastina. Vi gled runt på stan, flörtade med gubben på Pressbyrån så att vi fick köpa vårt coola fika billigt som attan, och sedan satte vi ihop en skön spellista till min fest.
På kvällen var det tänkt att jag skulle in på Kulturnatten i stan, men jag hade en himla otrevlig nackspärr... Hängde istället med Sara och Malin, och sedan sov jag även över hos Sara. Det var en sjukt nice kväll.
Vi vaknade kring halv ett idag (första sovmorgonen på flera veckor, woopwoop), då gjorde vi varma mackor och kikade på film. Drog hem vid fyra, städade rummet och pluggade glosor. Har även hunnit med en lång cykeltur och att kära ner mig totalt i Sugarplum Fairy ♥ Finfin helg.

Fest

Datum: 2011-09-09 | Tid: 23:44:46

Foto: Jag (Josefine Westman) | Modell: Sara Curan | Styling: Malin Gustavsson
Ikväll skickade jag ut inbjudningar inför nästa helg då det blir fest för lilla moi! Fyllde ju år förra veckan så det skall firas. Har hyrt hem en badtunna till trädgården vilket lär bli sjukt mysigt. Bada i mörkreeeet, tända marschaller och bastu med finbrudarna. Laddar upp med ett par bra filmer och ett par kilo godis, och så ska jag väl sätta ihop några av mina legendariska tävlingar också... Haha nja, skämt åsido. Men det kommer nog bli skitkul, pepp!

Nackspärr

Datum: 2011-09-08 | Tid: 22:39:14

Godkväll på er finisar. Ikväll har jag gjort bort en del plugg, har även hunnit med att arbeta med lite bilder som ska leveras. Har dessutom ÄNTLIGEN efter tusen år anmält mig till en mopedkurs (moppen har stått och väntat i garaget alldeles för länge nu), kollat upp ett nytt mobilabonnemang och surfat runt på gymnasiehemsidor. Börjar få lite grepp om mitt liv nu känns det som, haha.
Nej, nu känner jag hur en brutal nackspärr kommer smygande (smällar man får ta efter flera timmars höjdhoppande), så jag skall gå till sängs tillsammans med mr John Mayer nu. Haha. Godnatt på er, vi höres ♥

Ny höstjacka

Datum: 2011-09-08 | Tid: 18:31:09

Mammsen kom hem med en finfin höstjacka till mig. Den kommer från ESPRIT och kostade 749 kronor, nedsatt på halva priset. Originalpris var alltså 1499, med andra ord ett riktigt fynd!
Något bättre bild HÄR, var dock oförberedd när bilden togs, haha.
Lite kort om dagen i övrigt då. Friidrott under förmiddagen, vilket faktiskt var rätt kul! Hoppade högst av alla tjejer på hela skolan i höjdhopp! Trevligt värre.
Ikväll var jag tvungen att skippa träningen för att jag har berg med läxor som väntar. Matte, franska, teknikhistoria, engelska, NO... Ja, ni fattar grejen. Tough life.

07 09 2011

Datum: 2011-09-07 | Tid: 23:23:49

Nya basketpjucksen! Kass bild men det får duuuga.
Idag hade vi skolfoto. Trevligt tänker ni. Eller nåt, inte vet väl jag vad ni tänker. Vet inte heller vad jag skriver för tillfället, jag kan klassas som något av en sömngångare. Väldigt sen träning idag, kom hem halv elva, trött som ett as. Blev påmind om att jag har en massa franskaglosor som väntade på att bli innötta men... Jag. Orkar. Verkligen. Inte. Orkar inte bry mig. Ska bara stupa i säng och ladda om batterierna, imorgon är det friidrott som väntar. Tjoho, tagga...!

Drömmer mig tillbaka

Datum: 2011-09-06 | Tid: 22:27:53

Tänkte bara bjussa på lite härliga sommarbilder såhär på kvällskvisten. ♥

Feel the silence

Datum: 2011-09-06 | Tid: 18:41:35

Foto: Jag (Josefine Westman) | Modell: Sara Curan | Styling: Malin Gustavsson
Idag är en sån här dag när inget känns vidare bra, jag vill mest begrava mig bland kuddar och filtar på mitt rum,
plugga i hörlurarna på högsta volym och totalt utesluta omvärlden. Något jag också kommer göra. Sedan får nog
House mig på bättre tankar klockan 21.00.

det är okej att känna

Datum: 2011-09-05 | Tid: 16:38:56


5 saker

Datum: 2011-09-05 | Tid: 11:52:00

Jag är en kraftig musikmissbrukare och kommer förmodligen aldrig ta mig ur mitt beroende. Inte för att jag vill, musik är helt enkelt bäst. Så tack kära musik, för att du finns där när ingen annan gör det.
Jag är sjukt emot fördomar, speciellt gällande rasism och sexuell läggning.
Jag brukar svära mycket. "Svordomar är bevis på bristande kunskap och bildning" eller hur man nu säger, jag vet... Men jag svär ändå, kan inte riktigt hjälpa det.
Jag har svårt att öppna mig för människor, allt som oftast tycker jag att det är väldigt jobbigt. Att diskutera mina egna känslor och tankar, komplex och problem kan jag bara göra med väldigt få, ibland inte över huvudtaget. Jag kan vara väldigt öppen och frispråkig, men bara till ett visst plan.
Jag har smått ångest inför gymnasievalet för jag vet verkligen inte vad jag vill bli när jag blir äldre... Ingen aning alls. Saken blir inte heller bättre av att man numera får frågan om gymnasieval dagligen. Usch.

Sara Curan

Datum: 2011-09-04 | Tid: 21:58:02


Foto: Jag (Josefine Westman) | Modell: Sara Curan | Styling: Malin Gustavsson
Fotograferade Sara lite grann idag! Hon ville ha bilder till sin nya blogg så det hjälpte jag och Malin henne med. Har även hunnit med att lira match, det gick rätt bra!
Humöret är tyvärr inte på topp ikväll av olika anledningar så jag tänker inte uppdatera mer idag... Men det skulle vara kul om ni lämnade en kommentar med vilka photoshoptips ni vill se i bloggen (många har önskat det)! Skulle hjälpa mig väldigt mycket, vet nämligen inte själv vilka photoshop/redigeringstips jag ska visa er... :)

Bra kväll

Datum: 2011-09-04 | Tid: 00:03:54

Tjoho, jag just nu.
Kvällen blev riiiktigt bra. Drog ut på äventyr vilket slutade med en random vända in till staden, energidrycker och äcklig morotskaka, en cykelvurpa och skitsnack i en båt med en massa filtar och en fin brud. Jetefint ♥
Nu laddar jag om batterierna, ska upp om 8 timmar och lira match om 10! Efter matchen blir det eventuellt en fotoshoot, we'll see... Puss på er!

Sista Annastina-bilderna

Datum: 2011-09-03 | Tid: 17:58:02

Foto: Jag (Josefine Westman) | Modell: Annastina Törnlund | Styling: Malin Gustavsson
Daaamn, idag har saker hunnits med! Klockan ringde klockan åtta, då ställde sig en mycket morgonpigg Josefine och gjorde scrambled eggs och bacon. Trampade sedan iväg mot Statoil för att införskaffa proviant för den långa basketdagen som väntade...
Jobbade först på stan tillsammans med delar av laget ett par timmar, sedan var det baskethallen för fulla muggar. Spelade match, kollade på match, trevlig dag. Ikväll ska jag bara chilla gäääärnet, hörs ♥

Noodles

Datum: 2011-09-02 | Tid: 17:45:47


Haha, utfyllnadsbild från årets PDOL...
Drog en riktig softar-fredagseftermiddag med en helt ny säsong One Tree Hill för att fira att skolveckan är slut. Nu ska jag göra mig något att stoppa i magen innan jag beger mig mot baskethallen för att kolla när laget spelar match! Kvällen lär sedan spenderas med några fina brudar vilket inte låter helt fel om ni frågar mig. Ha en fin fredagskväll hörni!

En fin helg i stugan

Datum: 2011-09-02 | Tid: 13:14:00

Medan jag var hemma från skolan och var krasslig tidigare i veckan gjorde jag ett ryck och redigerade drösen med bilder från helgen då Julia var ute i min stuga!
Precis som bilderna visar hann vi med en hel del! Lirade Uno, Fia med knuff och körde prickskytte. Drog upp ett par firrar, åt sjukt god mat samt krossade i kubbspel mot mina föräldrar. Film hann vi också med att se, samt sitta framför brasan fram inpå småtimmarna.
Vi tog cyklarna ner till stranden där vi chillade på, badade i iskallt vatten (läs: jag tvingade ner Julia i vattnet för att ta fina badbilder medan jag själv stod på en drös stenar, utan minsta vattenkontakt...) åt glass och snackade skit.
Du är rätt bra du, det ska du veta. ♥

Mera Annastina

Datum: 2011-09-01 | Tid: 22:37:09

Foto: Jag (Josefine Westman) | Modell: Annastina Törnlund | Styling: Malin Gustavsson
Återigen en lång skoldag. Sedan en sväng in till staden för att kirra nya basketskor (en sen födelsedagspresent, tackar!), och efter att ha slängt i mig en hemgjord burgare eller två rullade jag iväg mot träningen. Var dock bara på sidan om och sköt, ska kurera mig helt från förkylningen innan jag kastar mig in i helgens basketmatcher!
Lite tv, plugg och musik på det, och jag hyfsat trött nu... Höres imorgon sötisar ♥