Dag 7 – Min bästa vän

Datum: 2011-01-31 | Tid: 16:30:34

Jag skulle inte direkt säga att jag har någon bästa vän, jag är lyckligt lottad som har väldigt många bra människor i min omgivning! Sedan har jag självklart de som står mig närmare och som jag litar på, kan dela (nästan) allt och vara mig själv med, men skulle ändå inte uttrycka det som en "bästa vän". Nej, ni vet vilka ni är ändå och behöver ingen utmärkelse för det ♥
Ett litet random collage på mina fina vänner. Och sedan får vi naturligtvis inte glömma basketlaget, Luleås härligaste tjejer samlade i ett stort, skönt gäng! Å, jag har verkligen underbara vänner. Tack för att ni är ni ♥

Dag 6 – Min dag

Datum: 2011-01-30 | Tid: 21:48:05

Idag vaknade jag vid tio och åt en mycket god frukost bestående av frallor med ost, juice och smothies. Söndagsfrukost i mitt ♥ Sedan gjorde jag mig iordning för att bege mig till hallen och kolla när brudarna lirade match. Efter det for jag hem, städade mitt rum, åt lunch och satte mig för att plugga. Pluggade i ett par timmar samt jobbade lite på bloggdesignen. Sedan åt jag middag, har pluggat fram tills nu (!!!!!!!!!!) och nu sitter jag på mitt rum, hade tänkt kika på ett avsnitt av Gossip Girl innan jag går till sängs. Ja, det var min dag det! :)


TJEJER TYP TOLV

Datum: 2011-01-30 | Tid: 17:27:00

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag varit med i en föreställning som heter Tjejer Typ Tolv, en teater-musikal som handlar om tiden då vi förändras och står på gränsen mellan stor och liten. Det var fantastiskt roligt att göra denna föreställning, speciellt eftersom vi for på turné runt om i Norrland och uppträdde. Ett filmteam var med oss hela vägen och filmade allt som skedde, bakom scéenen o.s.v. Nu är denna dokumentär klar, och sänds i SVT2 söndagen den 13 mars 2011 kl 20.00!
Det känns både sjukt kul och jätteläskigt att få se den, eftersom det var ett tag sedan vi spelade in den kommer man ju inte riktigt ihåg allt som hände, allt vi sa... Man får ha i åtanke att vi var yngre då, haha! ;) Spännande iallafall, jag ser fram emot det!
Här är affischen till dokumentären, känner ni igen bilden? Jajjemän, det är jag som har fotat den. Rätt stolt är jag faktiskt. Hihi!

Dag 5 – Mina drömmar

Datum: 2011-01-30 | Tid: 15:55:22

Antar att denna punkt syftar på framtidsvisioner. Okej, håll i er...
Jag känner att jag vill göra väldigt mycket med mitt liv, ibland blir jag nästan rädd över hur jag ska lyckas hinna med allt. Jag vill se, resa, leva och lära. Lära känna människor, se världen, jobba med det som gör mig lycklig och skaffa familj - det är bara några saker.
Jag är en väldigt ombytlig person som definitivt inte kommer syssla med samma sak livet ut. Jag vill testa många olika saker, och om man får drömma (vilket man får) så vill jag testa jobba som fotograf, pilot, läkare, bartender, reseledare, "filmare" och psykolog. Kan inte komma på något mer just nu, men jag kan lova att det finns mer! Så vi får se vart allt bär iväg! Jag ser iallafall ljust på min framtid och är säker på att jag kommer följa mitt hjärta.

Jag kommer bergis bo utomlands, åtminstone ett tag och New York (eller någonstans i övriga USA) är verkligen en dröm.

Hinner inte...

Datum: 2011-01-29 | Tid: 16:41:23

... blogga idag! Förstår knappt vart tiden har tagit vägen. Idag har jag egentligen bara pluggat en hel del, samt fixat
lite på mitt rum (visar imorgon) och bloggdesignen. Upptäckte precis just nu att klockan är jääävligt mycket och att
jag fortfarande sitter i pyjamas. Fint! Ska på fest om cirkus en timme, och innan dess måste jag duscha, slå in
paket och fixa andra saker. Därav ingen bloggning, lovar att gottgöra det imorgon istället!
Puss och ha en grym lördagskväll!


Dag 4 – Vad är kärlek?

Datum: 2011-01-28 | Tid: 21:50:31

Kärlek kan förekomma i så himla många olika former. Man kan älska en låt, en film, ett djur, en människa. Därför är det jättesvårt att svara på vad kärleken egentligen är... Men det jag kan säga är att den är en överväldigande känsla, den kan rubba hela ens tillvaro, ja den är himla mäktig. Den kan komma så oväntat, och skapa så mycket, både vackert och smärtsamt.

Kodarkväll

Datum: 2011-01-28 | Tid: 19:56:24

Canon EOS 1000D @ Canon EF 50mm
1/160s  f.1,8   ISO 400
Sååå skönt med fredag! Själv tycker jag inte att det känns som fredagkväll men jag antar att det är så eftersom jag var sjuk i mitten av veckan. Skönt iallafall, haha! Kvällen kommer jag spendera framför datorn med godis, cider och en jäkla massa HTML-koder. Tänkte sätta igång med den nya bloggdesignen nu, har lite små idéer så vi får se vart det bär iväg :)
Hörs lite senare, puss!

Dag 3 - EN sak jag älskar från min garderob

Datum: 2011-01-27 | Tid: 20:18:12

Älskar är väl att överdriva men jag kunde verkligen inte hitta ett "wow-plagg" (skulle gärna byta ut stora delar av min garderob...) så jag tog en tröja som jag fick i julklapp av mormor och morfar. Det är fin tycker jag, med paljetter, lite annorlunda skurning i ryggen och ja, svart. Den är nog lite "min stil" eller hur jag ska uttrycka mig, även om den inte är mitt favoritplagg ^^ Kommer från Gina Tricot!

Bilder från USM | Pluggkväll...

Datum: 2011-01-27 | Tid: 18:53:09

Bjussar på lite bilder från Göteborg i helgen, de kommer från Josefins blogg.
Nu mina kära vänner är det pluggdax. Helt klart veckans roligaste... Har både SO, engelska, matematik, franska och hemkunskap som ligger och väntar på mig. Känner hur otroligt taggad jag är. Bloggar senare ikväll - om jag överlever vill säga...

Fina du

Datum: 2011-01-26 | Tid: 22:27:00

Canon EOS 1000D @ Canon EF 50mm
Du är bland det sötaste som existerar på denna jord, finis ♥

Dag 2 - Meningen med mitt bloggnamn

Datum: 2011-01-26 | Tid: 21:58:41

Okej, ganska enkel punkt. Jag heter Josefine, därav J:et. Och Westman i efternamn, därav... westman. jwestman - get it? Fast jag heter ju jwestmanS, och det vart så för att jwestman var upptaget... Då vet ni, jag förstår hur många som suttit och klurat på detta!
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Gossip Girl (♥) innan jag går till sängs, så jag orkar inte svara på kommentarer ikväll. Gör det imorgon, då blir det även skola och det spelar ingen roll om jag är sjuk eller inte. Efter skolan ska jag in till stan och köpa en present till Felicia som har fest i helgen, grattis förresten och du vart sjuk snygg i håret när du klippte dig, och eventuellt en annan spännande sak... Hihi, vi får se!

Höken F96

Datum: 2011-01-26 | Tid: 15:13:29

Såg detta i tidningen imorse...
"Luleå. Höken Baskets flickor 96 är topp åtta i Sverige och gör den 18-20 mars upp om en plats i åldersgruppens final four.
För att ta sig vidare lyckades laget sluta tvåa i sin femlagsgrupp, som spelades i Göreborg, besegrade laget bland annat lokalkonurrenten Gammelstad med 49-40 i en hård drabbning. Kuriren."

Presentation

Datum: 2011-01-25 | Tid: 21:00:00

Jag är en 15-årig brud med kameran i ena handen och basketbollen i den andra. Jag är väldigt ambitiös och engagerad i det jag tar mig för, och förutom att studera sista året på högstadiet så har jag flera fritidsintressen. Jag tränar basket fyra dagar i veckan, och coachar även ett eget basketlag. Jag driver denna fotoblogg, tar på mig mindre fotouppdrag samt är sportfotograf för LF Basket.
Jag älskar mina vänner, att ha kul, vara galen, spela basket och fotografera. De tre saker jag inte skulle kunna
klara mig utan här i livet är musik, marabou och One Tree Hill. ♥
Josefine Westman. 15 år. Fotograf. Luleå.

Josefine x2

Datum: 2011-01-25 | Tid: 20:12:52

Canon EOS 1000D @ Canon EF 50mm
1/160s  f.1,8   ISO 400
Jag var hemma från skolan idag för jag är ganska risig, ont i halsen, huvudvärk o.s.v. Inte roligt alls! Har vilat större delen av dagen, pluggat lite grann och kollat klart första säsongen av Gossip Girl... Får se om jag är hemma imorgon också, antar att det är bäst att vila upp sig.
Lägger upp ett par rätt nytagna självporträtt, det är ju väldigt sällan jag fotar det! Blev iallafall ganska nöjd, vad tycker ni? :) Uppdateringen kommer förresten bli bättre, funderar på att göra en ny bloggdesign för att få upp blogglusten! Just nu står det liksom ganska still, men jag tänkte kicka igång den där 30-dagarsgrejen idag! Lägger upp första inlägget lite senare ikväll :)

Final 8

Datum: 2011-01-24 | Tid: 20:50:03

Nu är lilla jag hemma efter en grym helg i götet där vi lirat 3 tuffa matcher varav vi vann 2! Det har gått otroligt bra för oss och jag kan stolt meddela att vi är vidare till final 8! Förtydligat: Vi bland sveriges 8 bästa lag!!!
Det känns så sjukt bra, lyyyyccckkaaaa.
Mindre bra är att jag har fått någon skit i min hals men förhoppningsvis är det bara ett bakslag från den tuffa helgen med kass sömn, stress och resande. Ska försöka vara tillbaka på bana snart igen men jag vilade från dagens träning och får se om jag gör det imorgon också. Jag har lärt mig av tidigare erfarenheter att man inte ska träna med irriterad hals...

Tagga till tusen

Datum: 2011-01-20 | Tid: 22:14:18

Hmm... Skulle egentligen ha hunnit blogga idag - men icke. Har pluggat, packat och vinkat av familjen på tågstationen. Och nu ska jag soooova. För imorgon bär det iväg till Göteborg och lira omgång 3 i USM! Vi hörs efter helgen istället, puss ♥

30 dagar om mig själv

Datum: 2011-01-19 | Tid: 20:00:00

En chans för er att lära känna mig lite bättre, och något för mig att falla tillbaka på när jag inte har blogginspiration... Vad säger ni, kan väl bli kul att läsa? :) Börjar imorgon med detta!

- Dag 1 – Presentera mig själv.

- Dag 2 - Meningen med mitt bloggnamn.

- Dag 3 - EN sak jag älskar från min garderob .

- Dag 4 – Vad är kärlek.

- Dag 5 – Mina drömmar.

- Dag 6 – Min dag.

- Dag 7 – Min bästa vän.

- Dag 8 – Ett ögonblick.

- Dag 9 – Min första kärlek.

- Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

- Dag 11 – Mina syskon.

- Dag 12 – I min handväska.

- Dag 13 – Låtar jag kan lyssna på om & om igen.

- Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

- Dag 15 – Detta ångrar jag

- Dag 16 – Det här är jag beroende utav.

- Dag 17 – Mitt favoritminne.

- Dag 18 – Det här får mig att gråta.

- Dag 19 - Det här får mig att bli glad.

- Dag 20 – Någon jag vill byta liv med för en dag, & varför.

- Dag 21 – Det här saknar jag.

- Dag 22 – Det här upprör mig.

- Dag 23 – Det här får mig att hoppa av glädje.

- Dag 24 – Något jag gillar med mig själv.

- Dag 25 – En bild från mitt rum/lägenhet.

- Dag 26 – Mina rädslor.

- Dag 27 - Min favoritfärg.

- Dag 28 – Något jag vill ha.

- Dag 29 – En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig.

- Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Jag behöver inspiration!

Datum: 2011-01-19 | Tid: 17:10:53

Kom hem från skolan för drygt 2 timmar sedan, har på den tiden gått ut med hunden, kollat på Gossip Girl och pluggat lite grann. Ska plugga lite till nu, sedan ta en powernap och käka middag innan jag beger mig till Plannja (förlåt, LF som det nu heter) och för att kika på basket. Sedan spelar jag själv match, så det blir en sen och basketfylld kväll ikväll.
Som ni märker så är uppdateringen inte så jättevärst bra men jag har (som alltid) väldigt mycket basketträningar+läxor+att jag vill hinna leva lite också... Är väldigt trött på kvällarna och då ids jag inte blogga utan lägger mig hellre i sängen och kollar på några avsnitt av Gossip Girl... Hehe. Men om ni ger mig lite inspiration kanske jag får mer blogglust? Lämna hemskt gärna en kommentar med bra tips och idéer på vad du vill läsa om i min blogg - du har chansen att påverka!
Serien som jag precis börjat titta på och är helt fast i... För en knapp vecka sedan kunde jag med handen på hjärtat säga att jag inte sett ett enda helt avsnitt av Gossip girl, 6 dagar senare har jag sett 14 avsnitt... Haha!

Snabb outfit

Datum: 2011-01-18 | Tid: 12:11:23

Extremt skön sovmorgon idag, börjar 12.30! Ska strax bege mig till skolan, men slänger upp vad jag har på mig idag först :)
Tröja från H&M | Jeans från Gina Tricot | Ringar från lite överallt, haha...
Bajsbild men jag måste rusa, puss!

Fråga och svar

Datum: 2011-01-17 | Tid: 16:31:31

Svar: Jag var på VC idag för att ta blodprov. Skulle kolla värderna, om jag hade rätt antal antikroppar eller vad det nu var... Kommer ni ihåg när jag fick mina nässelutslag? Det kan ha berott på penicillinet, och därför ska vi göra lite tester för att se om jag är allergisk eller ej. :)

Kladdkakemuffins

Datum: 2011-01-17 | Tid: 16:27:01

Bakade idag när jag kom hem från skolan (vårdcentralen) och det vart sjukt gott! Fikade några stycken framför ett avsnitt av Gossip Girl, en lugn och skön eftermiddag. Nu ska jag käka middag och sedan förbereda mig inför kvällens träning! Hörs ikväll :)
Recept till muffinsen hittar ni här!

Solsidan 2

Datum: 2011-01-16 | Tid: 19:14:38

Nu mina kära vänner bänkar vi oss framför tv 4 och ser på säsong två av Sveriges bästa humorprogram Solsidan.

Nya basketpjucks!

Datum: 2011-01-16 | Tid: 19:04:40

How nice? Behövde ett par nya skor, de andra fick jag både blåsor och skavsår i = INTE MYSIGT. Trots att de förra var rätt nya så var de lite för små vilket bl a ledde till nageltrång. Man kan ju fan inte spela i för små skor...
Så jag och mami drog till Stadium direkt efter dagens träning och införskaffade ett par nya, kom hem med ett par som känns riktigt bra. Halva reapriset dessutom, så vi fyndade rejält! Måste se till att gå in dem ordentligt bara, inte trevligt att spela RM i nya hårda skor, hehe...

14:e Januari 2011

Datum: 2011-01-14 | Tid: 21:44:24

Tjenixxen! Hoppas ni har en trevlig fredagskväll. Själv sitter jag och spotifyar och tar det lilla lugna. Trevligt faktiskt, när man har en sådär extremt hektisk vardag känns det som vardagslyx att bara koppla av och kolla på tv typ. Så det ska jag göra strax!
Har inte bloggat nåt idag men jag slutade halv fyra och hade träning fyra, och kom inte hem därifrån förrän halv sju. Då åt jag maaat och sedan har jag bara chillat på. Ätit godis, hehe.
Det blir eventuellt bättre bloggning imorgon, har match på förmiddagen och sedan ska jag vara med några brudar, men jag ska nog lyckas uppdatera lite! Hörs imorgon alltså, ha en fin kväll :)

Videoinlägg

Datum: 2011-01-13 | Tid: 17:28:35

Orkade inte skriva om allt i ett inlägg så jag tog det i en video istället! Nu ska jag roa mig med att städa, känner verkligen hur taggad jag är......
Förresten, uppskattar ni videoinlägg? Vill ni att jag ska göra mer/mindre? Låt mig veta vad ni tycker! :)

Tidningsprenumeration

Datum: 2011-01-13 | Tid: 17:12:08

I julklapp fick jag ett presentkort på valfri tidningsprenumeration och efter lite velande bestämde jag mig för att prenumerera på Solo! Det verkar som ett rätt bra tidning, har tröttnat på FRIDA som jag tycker har blivit tråkig så det ska bli kul att testa en tidning jag aldrig läst förut förut! :)
Har ni läst Solo? Vad tycker ni om den isåfall? Bra/dålig? :)

Ändra ögonfärg i Photoshop

Datum: 2011-01-12 | Tid: 22:11:12

Gjord på önskemål från er läsare, hoppas ni tycker att den är bra :)
Nu ska jag stupa i sängen, körde slut på mig själv på dagens träning så nu ska jag sova två timmar per timme! Haha. Godnatt på er ♥

Exporterar photoshop-guide...

Datum: 2011-01-12 | Tid: 21:46:41

Just nu håller en video sakta men säkert på att uppladdas på Youtube, nu sket jag blanka fan i alla skräp-filmnings-program jag laddat ner som inte funkar ett smack och körde med det gamla. Så ja - det kommer vara något sämre kvalité samt en irriterande vattenstämpel över skärmen, men ni har ju gillat de förra ändå så so what?
I videon visar jag förövrigt hur man enkelt byter ögonfärg, ett stort önskemål från er läsare :) Den kommer upp på ett tag, överföringen tar sin lilla tid...

Nu har jag fixat...

Datum: 2011-01-12 | Tid: 16:32:32

Fick en snabblektion igår när jag var på Ateljé Grodan och han tipsade mig om Bridge och Camera Raw. Visste faktiskt inte att Bridge fanns på Mac-datorer men jag kollade upp det så fort jag kom hem och nu har jag fixat båda programmen! Har aldrig fotat i RAW förut eftersom jag inte fått Camera Raw att funka förut (jag har gjort helt fel när jag försökt få igång det och trott att man måste ha någon skiva eller nåt) men med lite envishet så går ju allt... ;) Så hädanefter kommer jag endast ha kamerainställningen på RAW, det är ju mycket smidigare!

Fixat prao

Datum: 2011-01-11 | Tid: 21:19:17

Lite vinterbilder som jag fotade i stugan.
Hej allihopa! Ledsen för lite dålig uppdatering men skolan har ju precis dragit igång så man är rätt trött när man kommer hem... Plussa på två timmar basket och ni förstår varför jag stupar i säng utan ork att ens lyfta på datorlocket.
Idag har jag flängt runt en hel del! Slutade skolan halv fyra och då for jag in till stan för att söka en prao-plats. Hade dagen innan hört av mig till Ateljé Grodan och idag for jag dit för att presentera mig. Det gick riktigt bra och där ska jag praoa under två veckor i april! Det kommer bli både roligt och nyttigt att få vara i en fotostudio och se hur en riktig fotograf arbetar.
Nu ska jag göra mig iordning för sängen och sedan lägga mig och plöja igenom x antal olästa inlägg på bloglovin. Godnatt!

My favouritepic of Annastina

Datum: 2011-01-09 | Tid: 21:30:26

Photo: Me | Model: Annastina TörnlundStyling & Makeup: Malin Gustavsson
Canon EOS 1000D @ Canon EF 50mm f.1,8
Detta är förmodligen min favoritbild på Annastina, åtminstone en av dem. Visst är den sjukt snygg!? Ser ut som att hon är mitt uppe i en fight, älskar blicken. Riktigt bra alltså, riiiiktigt jäkla bra.
Annars då? Har gjort klart svenskauppsatsen (sista minuten eller vad?) och nu har jag bara redigerat lite bilder och letat efter ett screen-recording-program. Att det ska vara så svårt att hitta ett gratis som passar till en Mac!?
Jag som verkligen är tagg på att göra videos till er... Ska kämpa vidare ett tag till, men sedan blir det nog en tidig kväll. Skola imorgon, tagg! Fast neeeeee.

Träning

Datum: 2011-01-09 | Tid: 10:54:09

Idag har jag faktiskt stigit upp i någorlunda tid men jag bävar mig ändå inför morgondagen... Får ångest när jag tänker på att skolan börjar imorgon(speciellt eftersom jag har en hel Svenska-uppsats som väntar på mig, hehe...) Anledningen till att jag steg upp rätt tidigt är träning, vi kör en extraträning med truppen idag mellan 12.00 och 14.00 :)
Sedan ska jag hem och plugga, treeevligt!
Världens bästa basketlag! ♥

Fy vad skönt

Datum: 2011-01-08 | Tid: 18:21:18

Jag är en klaaad chei just nu! Göteborg, here we come!

Josefine rider 2007

Datum: 2011-01-07 | Tid: 17:30:00

Haha titta så fina bilder jag fick skickade till mig av Adina! De är från ridlägret 2007, jag var alltså 11 år här!
Vad tycker ni, har jag förändrats nå? ;)

Closeup of vampire

Datum: 2011-01-07 | Tid: 14:07:33


Model: Annastina TörnlundPhoto: Me | Styling & Makeup: Malin Gustavsson
Canon EOS 1000D @ Canon EF 50mm f,1.8
Idag tog jag en riktig sovmorgon, vaknade inte förrän efter 12. Är det bara jag som inte gillar att sova så länge? Jag vet inte, det känns bara som att jag slösat bort en hel dag och att jag måste stressa för att hinna med allting sen... Haha, knäppt!
Skulle egentligen ha farit och fixat mina slalomgrejer idag men vi konstaterade att jag inte skulle hinna hem till träningen som börjar klockan 16.00. Så vi stannar hemma istället :) Har försökt fixa ett "filmnings-program" så att jag kan göra redigeringsvideos till er (många var intresserade av en ögon-guide) men utan större framgång. Så jag ber er - om ni känner till något bra program, kommentera vad det heter! Hade varit grymt!

Linser?

Datum: 2011-01-06 | Tid: 22:23:34

Jag har fått flera frågor ang. Annastinas ögon på vampyrbilderna, nämligen om hon har linser! Svaret är nej, jag har redigerat ögonen röda. Det är egentligen inte särskilt svårt, skulle ni vilja att jag visar det i en guide?
Samma bild som publicerats tidigare, bara lite mer ''inzoomad'' på ansiktet.
Har förövrigt inte kommit någonstans under kvällen. Vettefan vad jag har gjort, bara surfat runt typ... Skit samma.

Redigeringskväll

Datum: 2011-01-06 | Tid: 21:17:21

Canon EOS 1000D @ Kitobjektiv 18-55mm
Ikväll hade jag tänkt få en del redigeringsjobb gjort, lite till Sveciatravels, lite vampyrbilder, lite bröllopsfilm och lite övrigt som ligger och väntar på redigering. Måste även kolla mailen och rensa ur datorn som är löjligt seg för tillfället. Låter kanske inte så värst trevligt men är trots allt det om man tänder ljus och sällskapar med Spotify och jycken som sover på mina fötter. Ni får ha en trevlig kväll!
Förresten! Någon som har tips på ett "screen-filmar" program? Alltså ett program som filmar det man gör på datorskärmen. Lyckades ju ladda hem någon skit-demo... Hade varit kul att göra lite före-och-efter-videos så snälla, kommentera om ni känner till något bra! :)

Vendela 8 år

Datum: 2011-01-06 | Tid: 21:00:32

Vi hade det jättemysigt hos Vendela igår, skitungen fyllde ju hela 8 år! Vi åt en massa mat, spelade Wii och sällskapsspel. Åkte hem bakom Texas på sparken och var hemma strax efter tolv. Mycket bra kväll ♥

Bloggfri dag

Datum: 2011-01-06 | Tid: 13:04:56

Hej! Idag har jag inte tid att blogga! Eventuellt att jag hinner göra det ikväll men jag är upptagen under hela eftermiddagen. Sara kommer nämligen hit och vi ska åka pulka, baka och kolla på film! Låter som en grym eftermiddag enligt mig, och därav skippar jag datorn. Hörs ikväll istället, då svarar jag även på kommentarer m.m. Puss!

More vampires

Datum: 2011-01-05 | Tid: 18:00:00

Model: Annastina TörnlundPhoto: Me | Styling & Makeup: Malin Gustavsson
Canon EOS 1000D @ Canon EF 50mm f,1.8
s1/250 f.1,8 ISO 200


Dripp dropp

Datum: 2011-01-05 | Tid: 14:29:51

Canon EOS 1000D @ Sigma 70-300 DG Macro, Closeup-filter +1
Hade tänkt börja inlägget med att säga stort tack för alla fina kommentarer till dessa bilder, det betyder hemskt mycket och de gör mig väldigt peppad! ♥
Idag är det tänkt att jag ska arbeta en hel del, redigera bilder och en bröllopsfilm, städa mitt rum samt göra en svenskauppsats. Det har väl gått ... sådär. Redigerat en del bilder har jag gjort + städat mitt rum, men det känns lite motigt att börja arbeta på svenskauppsatsen. Men jag måste, det är så typiskt mig att skjuta upp saker och ting! Så jag ska sätta mig och göra den i ett par timmar nu, och sedan ska vi iväg till min fina kusin Vendela som fyller år idag! Gör ett tidsinställt inlägg som kommer upp ikväll, ha det tills vidare!
P.S: Hinner inte svara på alla kommentarer idag, gör det imorgon! D.S

Vampire

Datum: 2011-01-05 | Tid: 12:12:21

Model: Annastina Törnlund | Photo: Me | Styling & Makeup: Malin Gustavsson
Canon EOS 1000D @ Canon EF 50mm f,1.8
s1/250 f.1,8 ISO 200
Vad tycker ni om de två första bilderna i serien med Annastina? Temat är (som ni kanske listat ut) vampyr och själv är jag otroligt nöjd över resultatet!

PEPPT!

Datum: 2011-01-04 | Tid: 21:55:27

Ledsen för dålig uppdatering men idag har jag fotat större delen av dagen. Vi började redan vid halv elva och efter att vi stylat till Annastina rejält begav vi oss ut i -23°C för att plåta. Det gick sjukt bra! Vi är alla skitnöjda med bilderna, och mitt nya objektiv höll verkligen måttet!
Sitter just nu och rensar ut bland de 300 bilderna vi fotade och mamma har stuckit in huvudet flera gånger och frågat varför jag tjuter till hela tiden. Svar: Bilderna är så sjukt snygga!
Kan knappt bärga mig tills jag får visa er resultatet och mina favoritbilder...! Ska fortsätta rensa och börja redigera nu, hörs imorgon ♥

Vattendroppar

Datum: 2011-01-03 | Tid: 21:08:58

Idag experimenterade jag lite grann med kamera+vatten och resultatet blev följande...:
Canon EOS 1000D @ Sigma 70-300 DG Macro
Vet att detta var rätt populärt på fotobloggarna för ett par månader sedan, men jag testade köra med olika färger som bakgrund och då blev det lite annorlunda! :) Ska visa de bilderna imorgon, nu ska jag ta en snabbdusch innan jag och min far bänkar oss framför tvn och kollar på juniorVM!

NU HAR DEN KOMMIT!

Datum: 2011-01-03 | Tid: 16:25:45

Guess what!? NU HAR DEN ÄÄÄNTLIGEN KOMMIT! :D Som jag har väntat och längtat... Och imorse väcktes jag av att avin kom i mobilen. Yes!
Vissa av er gissade rätt på vad det är jag beställt, men för er andra kan jag berätta att det är ett helt eget och alldeles underbart Canon EF 50mm f,1.8! Åh, jag är så glad! Detta ska vi fira med en fotografering imorgon, Annastina står framför kameran och det blir ett lite annorlunda och spännande tema...
Min lilla älskling ♥
I övrigt har jag mest tagit det lugnt idag. Fotat en hel del (experimenterat rättare sagt, resultat kommer upp ikväll!)
samt kollat på en massa avsnitt av Solsidan. Bland de bättre humorserier jag sett, och vi har heeela säsongen på
DVD, tummen upp för det!

Inköp

Datum: 2011-01-02 | Tid: 20:25:48

Ni får ursäkta de ytterst dåliga bilderna, men det är ju kolsvart ute...
Detta fick jag med mig hem från Piteå! T-shirten är från Cubus, tröjan från H&M och ringen från Ur&Penn.
Totalt betalade jag 145 kronor för dessa fynd, 50 kr styck för tröjorna och ringen 45 kr! Jag gillar reor! ♥

Arbetar...

Datum: 2011-01-02 | Tid: 17:09:19

Tjenare! Nu är vi hemma från stugan, känns både trist och skönt. Det är alltid så mysigt i stugan, man kan ta det lugnt och verkligen slappna av där. Men det känns ändå bra att vara hemma, nu är jag taggad på att träffa kompisar, hämta ut mitt paket (HOPPAS DET KOMMER IMORGON!) och bara ha kul den sista jullovsveckan!

Just nu sitter jag och arbetar, har fått ett litet jobb så jag ska redigera en bröllopsfilm åt en av mammas kompisar! Det är rätt kul faktiskt, inte något jag normalt brukar göra men det är inte särskilt avancerat. Arbetar i iMovie '08 ifall någon skulle undra ;)
Nu ska jag arbeta vidare, sedan fota vad jag shoppade i Piteå för ett par dagar sedan och efter det ringer jag nog ev. till Annastina och snackar lite skit! Hörs senare, puss!

Mina nyårsmål 2011

Datum: 2011-01-02 | Tid: 16:55:02

Istället för nyårslöften har jag beslutat att sätta upp lite nyårsmål - mål som jag under årets gång förhoppningsvis ska kunna uppfylla, eller iallafall jobba på :) Jag har ingen last eller så (typ röker eller nåt som man brukar besluta sig för att sluta med vid nyår) och då sätter jag hellre upp mål. Detta är mina mål för 2011!
Vi får se hur det går...! :)

Bilder på fyrverkerierna

Datum: 2011-01-01 | Tid: 19:53:00

Det var verkligen sjukt svårt att fota! Att göra själva inställningarna var inte särskilt knepigt (fotade i BULB-läge
med fjärrutlösare) men att ställa in skärpa och lyckas få med fyrverkerierna i bilden det var riktigt lurigt!
Speciellt på stativ, man blir ju så låst och måste justera alltihop på bara några sekunder för att få det rätt eftersom
det är ganska oförutsägbart precis vart raketen kommer smälla. Och det underlättade ju inte att jag endast hade 5
försök på mig, för vi hade bara köpt 5 raketer, haha! Så det var en pärs, men jag lyckades ju iallafall litegrann...?
För att vara första gången menar jag ;) Alltså - tänk bort att skärpan är helt off... :)

Nyårsbilder

Datum: 2011-01-01 | Tid: 17:54:24

Min nyårsafton var kanon och vi välkomnade det nya året med öppna armar! Maten var supergod, vi spelade spel och smällde raketer. Precis som nyårsafton ska vara med andra ord! Här får ni lite bilder på mig och familjen från igår!
Haha, registrera förresten mina vackra tofflor på sista bilden, de måste vara världens skönaste!
På ett tag kommer det upp resultat på raketbilderna jag fotade inatt... Håll utkik!

Års-resumé av 2010

Datum: 2011-01-01 | Tid: 17:19:06

Här kommer en sammanfattning av året som gått!
Efter att ha suttit i flera timmar och gjort denna resumé har jag nästan blivit överraskad över hur mycket som har hunnit hända, allt jag varit med om! Jag hoppas att 2011 blir (om möjligt) ännu bättre! ♥

Januari var en helt okej månad, det hände inte jättemycket men jag var tillfreds med allt. Jag tillbringade mycket tid i stugan, Felicia följde med en gång! Såg Avatar på bio och tog det i allmänhet ganska lugnt.
Februari var en trevlig månad bortsett från att jag blev frånstulen min mobiltelefon. Började jobba på fritidsgården, åkte på en galen skidresa till Pullinki, for upp till fjällen och var på ett pulka-party hos Linnea.
Mars var månaden då jag blev brunett! Bloggen fyllde ett år, mitt lag tog silver i Lulebo-cup och så var jag på ett basketläger med stadslaget Stars. Fotade även Linnea och läste alla Twilight-böckerna.
April var ganska händelselöst bortsett från att jag bröt armen. Det var helt klart årets värsta upplevelse, inte nog med att jag var tvungen att opereras - jag missade även 3 stora basketcuper. I övrigt gjorde jag inte så mycket, det var påsk, jag fotade min kusin och hittade en finfin analog kamera!
Maj var ganska händelserikt, jag hann resa till både Östersund och Stockholm! Fotade även Malin 2 gånger och var på fest hos henne. SATC 2 såg jag på bio, och sedan hängde jag mycket på Floras kulle under perioden då det var tidig (underbar) sommarvärme i hela Sverige. Sen får vi inte glömma att pappa köpte en MacMini till familjen!
Juni = sommarlov, gudomligt härligt! Fick en ny mobil, umgicks mycket med mina vänner, hade en riktigt lyckad fotografering med Annastina, hejade på Malin & Malin som uppträdde i en talangjakt, och sen var det midsommar ute i stugan!
Juli var helt grym, jag reste runt i norrland tillsammans med ett skönt gäng brudar och filmade. Var i stugan och chillade, Felicia kom ut till dit ett par dagar och vi hade jättekul! Hann även besöka Storforsen, och så gick jag och såg Eclipse på bio. Sedan tog jag en av mina favoritporträtt-bilder på Annastina, sjukt nöjd med den fotograferingen! (dock ej bilden i collaget)
Augusti var full rulle månaden igenom! Då blev jag fjorton och fick mitt fina teleobjektiv, hade en superlyckad fest och uppträdde på Luleå Kalaset. Drog till Umeå med Annastina i ett par dagar och levde livet, fotade även en annan favoritporträtt-bild på Sara! Var en sväng i fjällen, och så var det ju en hel drös underbara sommardagar...
September var också en himla bra månad, då tog jag och familjen flyget över till Spanien och spenderade 10 underbara dagar där. Fick även mitt första riktiga fotojobb och som lön för den fick jag en helt egen och gudomlig iPhone. Gick även på bio och såg på Toy Story 3 i 3D, den var riktigt bra, haha ;)
Oktober var en oturlig månad då jag var sjuk mest hela tiden. Fick först en riktigt smärtsam halsinfektion och sedan drog jag på mig nässelutslag som grädden på moset. Blev uttagen i RM-truppen men kunde inte åka p.g.a att jag var sjuk, och det sög verkligen. Köpte en fjärrutlösare och fick hem Photoshop CS5! Kapade av mitt hår, hade en ganska misslyckad fotografering och var på en trevlig tjejkväll hos Sara.
November, då fotade jag en hel del! Både Sara, Annastina och Sanna&Malin. Utvecklades mycket under den perioden. Var på ett Harry Potter-maraton, for och bowlade med ett par kanonbrudar, hade ett samarbete med SUMOpix här på bloggen - och så såg jag en helt klockren film - Due Date.
December blev en fin avslutning på året med en jättefin julafton och nyårsafton. Fick även hem en underbar liten padda (iPad) och veta mina betyg som jag förövrigt är väldigt nöjd med!
ÄNTLIGEN KLAR! Har suttit i snart 4 timmar med detta, helt galet, haha! Är nöjd med resultatet iallafall, fick med det allra mesta som var väsentligt tycker jag! Som ni ser har jag hunnit med en hel del, och är i det stora hela riktigt nöjd med 2010. Känns som att jag växt mycket under året och har utvecklats mycket - speciellt på fotograferingsfronten!