Rom del 2

Datum: 2013-09-28 | Tid: 12:26:25

S:t Peterskyrkan
Inne i Peterskyrkan. 
Forum Romanum.
Colosseum.
 
Det var bildserie numero due från Rom. Vi turistade oss extra mycket med turbussar och guidad visning i Vatikanen (Peterskyrkan, Sixtinska kapellet och Vatikanmuseerna). Vi såg pantheon, piazza venezia och alla monument här ovanför. Det var ett par väldigt intensiva dagar med massor av kultur, himla spännande och såklart jätteroligt att fota. Dessutom underlättar kunskapen jag fick under resan alla historielektioner vi har om Rom just nu.

 I förra inlägget fick ni se Fontana di trevi, Castel st Angelo och spanska trappan. Har även fotat Colosseum under kvällstid, riktigt läckert. Men det kommer upp i ett inlägg för sig!

selfies

Datum: 2013-09-22 | Tid: 19:56:39

 
Hej! Jag har varit lite seg med bloggandet i helgen men har haft fullt upp. Har dömt och coachat basket hela dagarna, jobbigt men superkul! Sedan har jag även möblerat om och rensat ur heeela mitt rum, det är så himla höstfint och mysigt nu. Några detaljer fattas såsom gardiner, en spegel, lampskärmar och bilder att sätta upp på väggarna men sedan är det klart! Ni får förmodligen se så snart allt är fixat.
 
Annars så kommer hösten smygande allt mer, och det känns helt okej. Har rotat upp de gamla deppiga höstspellistorna haha, så det känns rätt mysigt att redigera bilder och plugga om kvällarna. Eller okej, pluggdelen får mer än gärna försvinna... Usch, måste fortsätta med det nu! Vi höres, kram.

Rom del 1

Datum: 2013-09-18 | Tid: 21:19:32

Åh gud vad jag längtar tillbaka. Den förbannade men ack så underbara värmen, kulturen och alla mäktiga sevärdheter. Och så var vi så bruuuna. Helt fantastisk resa. 

photoshoplektion

Datum: 2013-09-18 | Tid: 13:30:00

Jennifer in action.
Canon EOS 7D + Canon EF 35mm f/1,4

Haha Jennifer får pryda bloggen rätt mycket just nu insåg jag nu. Jag sitter på en medialektion för tillfället och går igenom Bridge och Photoshop. Tyvärr är det rätt drygt, känner inte direkt att jag får ut någonting av det vi går igenom. Speciellt inte några av photoshop-funktionerna, det sättet fotoläraren tycker att vi ska redigera på passar inte min bildstil särskilt bra. Här får inte överexponeras eller läggas på för mycket kontrast. Dessutom tar det bokstavligen en kvart bara att gå igenom hur man ökar intensiteten i Camera Raw. Ja, ni fattar. Ska vara rättvis och säga att vi ofta får fria tyglar på fotolektionerna och min lärare är toppen, men jag gillar ändå inte de gånger man blir upplärd att "såhär är rätt, såhär ska ni göra". Då kan man aldrig utvecklas och hitta sin egen bildstil. 

Sommaren 2013

Datum: 2013-09-16 | Tid: 21:56:00

Alltså nu är det såhär att bästa Jennifer har gjort en sammanfattning av sommaren 2013. Denna sommar har jag haft såna himla förväntningar på i flera år. Liksom, första sommaren på gymnasiet, med nya vänner och massa möjligheter framför sig. Och vad kan jag säga, videon är en perfekt spegling av den här sommaren - helt jävla kickass. Finns inget bättre än vårt galna, snygga, knäppa, underbara kompisgäng ♥♥ KOLLA!

smakprov

Datum: 2013-09-15 | Tid: 20:10:46

Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1,8 
 
Fotade lite självporträtt idag, känns som en evighet sedan sist... Har trott att min fjärrutlösare varit trasig i flera månader men det visade sig att den bara behövde lite nytt batteri hehe... Bra där Josefine! Nåväl, satte mig och redigerade ett par bilder nu i godan ro, MEN så ger photoshop helt oväntat upp och ingenting sparas. Alltså vilket oflyt. Orkade inte redigera om alla ikväll, så vi kan väl kalla den här bilden ett litet smakprov. 
 
Imorgon blir det skola som vanligt, och på kvällen domarkurs! Är riktigt taggad, kommer steppa upp den här säsongen och döma både mer och i högre divisioner! Känns kul att fortfarande ha basketen i mitt liv om än jag inte spelar längre. Ångrar inte att jag slutat, är bara glad att jag får möjligheten att fortsätta både döma och coacha! Basket är ju trots allt bästa sporten ♥

sommarkväll

Datum: 2013-09-13 | Tid: 21:09:58

En varm sommarkväll i juli. Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1,8 
 
Jag har ju egentligen inte berättat vad jag har sysslat med i sommar. Inte för att det är så särskilt intressant kanske, men sommaren gick så otroligt fort så ibland förstår jag knappt vart dagarna tog vägen. Jag jobbade väldigt mycket i sommar, både jobbigt och lönsamt. Först tre veckors kommunjobb och sedan tre veckors städ på Stadshotellet i Luleå. Utöver det hann jag med tre stadsfestivaler, en del häng ute i stugan och några lata sommardagar hemma med kompisarna - innan Italien. Hade helt klart velat vara mer ute i stugan och fota sådana här bilder, min fina syster är förövrigt toppen framför kameran ♥

vardagar

Datum: 2013-09-12 | Tid: 20:49:58

Från en medialektion då det var storm ute. Jennifer och Kajsa framför kameran.
 
Gud vad dagarna flyter ihop i varandra nu. Trots att skolan egentligen precis har dragit igång så känns rutinerna så himla satta, redan. Har dock fullt upp mest hela tiden vilket jag gillar, så jag antar att jag inte ska klaga. Försöker klämma in skola och kompisar och pojkvän och basket och läxor och träning och redigering och fikor och att hinna ta det lite lugnt emellanåt också. Typ som de flesta tonåringars då. Ska bli sååå skönt med helg imorgon, plus att fredagar alltid är grymma. Vi har bara media då och håller på med så roliga projekt! Dock är det mesta hemlighetsstämplat för tillfället, hehe... Berättar mer längre fram! Nu ska jag trampa iväg på mammas skrotiga cykel (återigen, fan för dig som stal min cykel) mot Simon. Godnatt!

mera italien

Datum: 2013-09-11 | Tid: 22:05:00

Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f1/8 | Canon EF 70-200mm F4 L USM

same love

Datum: 2013-09-10 | Tid: 20:59:08

 
 

Nytt objektiv!

Datum: 2013-09-09 | Tid: 22:08:00

Första testbilden med nya objektivet.
Innan Italienresan bestämde jag mig för att investera i ett nytt objektiv för att få ut det mesta av resan fotomässigt, och det blev ett Canon EF 70-200 f/4 L USM! Naturligtvis kommer jag alltid ha användning av det objektivet och inte bara utomlands, så det kändes himla kul att slå till! Har funderat på ett nytt objektiv ett tag men sedan svalnade ju intresset i samband med min bloggpaus (svårare att motivera sig själv att fota om man inte har någonstans att visa upp bilderna) - men nu är det all in som gäller! Nästa investering lutar mot en MacBook Pro 15" med retinaskärm... Mums! 
 
Idag har det varit full rulle som vanligt. Hade massvis med ärenden som jag hann bocka av på den långa håltimmen, och efter skolan for jag och tränade med mamma. Åt sedan middag hos Simon och såg hans finalmatch i fotboll (dom vann!), och chillade hemma hos honom ett tag. Kom äntligen hem nyss och har fikat med familjen, och nu kallar strax sängen. Imorgon vankas bildredigering och första träningen med mina småtjejor!!!

Taggatråd

Datum: 2013-09-08 | Tid: 22:17:58

Idag har varit en riktig skitdag. En sån där dag när man går ut genom dörren och inser att ens cykel blivit stulen under natten. En sån där dag då man trampar i hundbajs. Får finnar. Lider av humörsvängningar och sömnbrist. Ja, typ så. Antar att alla har dom dagarna ibland. Åh, jag är så himla irriterad över cykeln, utan den är jag helt handikappad i den här staden. Äger inte något busskort än så nu får jag promenera överallt, vilket tar en himla tid. Usch, åt helvete med dom som inte kan skilja på mitt och ditt.

Nåja, har försökt pigga upp mig lite iallafall med en springtur och Marabou. Gick även igenom min gamla dator ikväll (har en nyare iMac nu!) och hittade en ton med bilder som jag vill visa er! Bland annat bilder från kickass-fotograferingen jag och Sara hade i början av sommaren. Det är tack vare henne jag börjat blogga igen, så tack för det Sara! ♥

Nu måste jag dock gå till sängs för min kropp gråter av sömnbrist... Har haft en riktigt grym over all förutom idag...!

Pappas 50-års fest

Datum: 2013-09-07 | Tid: 20:08:19

Här kommer en bildbomb från en lördag i juli då vi höll en 50-årsfest åt min käre far i vår stuga. Supertrevlig dag+kväll då jag och Simon agerade lekledare! Har dock ingen bild på självaste födelsedagsbarnet utan linsen fick mest fokusera på oss ungdomar... Haha låt oss säga att alla lekar inte var de mest smickrande och jag vill bespara de flesta vuxna den offentliga förödmjukningen... Skämt åsido men ville inte publicera allt för många ansikten då jag inte vet hur alla känner kring sånt. Mycket folk var det iallafall, och god mat! Lyckad fest helt enkelt.
Nu ska jag rusa iväg och göra mig iordning, kvällens planer är bio och sleepover med tjejerna! Vi ska se the Conjuring, min första skräckis på bio någonsin... Undrar vem som kommer vara räddast.

lyckligast i världen

Datum: 2013-09-06 | Tid: 18:21:50

GISSA vem som kom till Italien och överraskade mitt i resan!!! Om inte min fina, fina Simon. Herregud vad overkligt det kändes att gå hand i hand på stranden i solnedgången (hej klyscha), och strosa runt i butiker en eftermiddag i Rom. Helt klart resans höjdpunkt! ♥
Mitt hjärta ♥
Så lycklig!

medialektion

Datum: 2013-09-04 | Tid: 14:38:09

Sitter i mediasalen just nu och väntar på att få sluta. Blev just klar med dagens fotouppgift som bland annat gick ut på att fota motljusbilder samt bilder med kort skärpedjup. Såå, här får ni se resultatet! Vi brukar faktiskt ha rätt roliga fotouppgifter på våra lektioner, om än det är lite svårt att bara sticka ut på fältet och prestera fantastiska bilder ett par gånger i veckan. Trivs dock väldigt bra på mediaprogrammet, har aldrig ångrat att jag valt det!
 

visst är det vackert

Datum: 2013-09-02 | Tid: 21:58:31

Det blir en hel del Italienbilder, jag vet. Men jag har så mycket foton jag vill visa er så ni får ta och stå ut! Haha. Ska dock försöka ta tummen ur nu i veckan och fota lite av den shopping jag gjorde under resan, samt lite annat kul. Har ju köpt ett nytt objektiv också som jag inte riktigt hunnit presentera för er... Pepp!!
Även om jag trivs i att komma tillbaka i rutinerna med måltider, träning och kompisar så är det rätt härligt att gå igenom bilderna gång på gång och drömma mig tillbaka... Till maten, den ljuvliga värmen och känslan av att hela världen ligger framför ens fötter.

festligheter

Datum: 2013-09-01 | Tid: 20:05:20

Ledsen för de dåliga instagrambilderna (snodde dom från Sara och Elin) men sanningen är den att jag inte hade fram min egen kamera en enda gång igårkväll! Ett bra tecken på att man har alldeles för roligt för att bry sig om att fota. Igår bjöd jag i alla fall på tjejmiddag at my place, för att fira min födelsedag! Det var himla trevligt, vi käkade fajitas och kladdkaka (som Simon var så gullig att baka!) och snackade skit hela kvällen. Tycker så himla mycket om mina vänner, så glad att jag lärt känna och komma nära alla ♥♥ Fick dessutom en så bra present av dem, ett presentkort på en spabehandling! Åh vad härligt. Ska försöka få mamma att följa med mig, och bli lite bortskämda.