Arbetar med den nya designen

Datum: 2010-09-30 | Tid: 13:59:48

Jag var faktiskt lite peppad på dagens friluftsdag, men jag har så fruktansvärt ont i halsen så jag var tvungen att vända min cykel hemåt innan vi ens hade kommit fram... Så fort jag blev anfådd i den kyliga luften kändes det som att jag skulle börja hosta blod - så ont hade jag. Jättejobbigt, jag ska iväg till vårdcentralen och kolla upp det snarast - har haft problem med min hals alldeles för länge nu.
Så nu sitter jag här hemma med honungsvatten (blä) och fixar med den nya designen. Passar på att göra det nu eftersom jag inte har något bättre för mig, och det går framåt faktiskt. Gör en sprillans ny design helt från början så det kommer bli mycket arbete, men det kommer även bli kul och framför allt nytt!

Beautiful

Datum: 2010-09-29 | Tid: 15:16:58

Det var fullkomligt underbar miljö där vi bodde i S'agaro, hur mycket som helst att fotografera. Ibland fick man nästan panik för att man inte fick med allt vackert, haha.
Den stående bilden är en utav favoriterna från resan enligt mig, vad tycker ni?

Idag har jag på mig...

Datum: 2010-09-29 | Tid: 09:08:08

Ingen idé att skriva butiker eftersom kläderna ändå är från Spanien... Eller jeansen är från Gina Tricot!
Ha en bra dag, och önska mig lycka till på engelska-provet! :)

Spansk shopping

Datum: 2010-09-28 | Tid: 19:30:02

Här har ni äntligen mina spanska inköp!
För att bilderna inte skulle ta alltför stor plats och bli alltför många har jag laddat upp dem i litet format (klicka för större) samt plussat ihop vissa plagg till en ''outfit'' o.s.v!
Har säkert glömt något, men detta var i det stora hela vad jag shoppade. Alltså - allt jag har på mig! (förutom jeansen) Hehe, är rätt pank nu... ;)
Vissa bilder är crap, jag vet, men det får ta och duga!

I need to study

Datum: 2010-09-28 | Tid: 17:21:32

Canon EOS 1000D, Kitobjektiv 18-55mm, Closeup-filter +4
Slutartid: 1/200 Bländare: 5,6 ISO: 400 Brännvidd: 55
Var tvungen att skippa dagens träning för jag har ett engelskaprov imorgon som jag inte alls känner mig säker på... Så under kvällen blir det till att plugga engelska, ska även försöka hinna med lite bildredigering.
Har förberett ett inlägg som kommer upp under kvällen, men nu - plugg!
P.S: MÅSTE börja på en ny design snart, får psykbryt på denna. Bildstorleken är helt off, när man går in i
arkivet hoppar menyn m.m. Problemet är bara att jag inte har tid...!

Gårdagens inköp

Datum: 2010-09-28 | Tid: 16:56:10

Igår slutade vi redan kvart över elva så jag och Sara begav oss in till stan. Sara har nämligen fest i helgen så hon pekade ut lite grejer hon önskade sig, sedan tog vi en fika och jag köpte även lite små nödvändigheter. (Vissa är egentligen inte är särskilt nödvändiga men bra att ha ändå! Haha)

Grå mössa från BikBok, 79 kr

Hårspray och mascara från H&M, båda 69 kr
Hårnålar från BikBok, 2 för 19 kr

Här är vi lättroade!

Datum: 2010-09-26 | Tid: 19:22:04

How cute? :D

FULL RULLE

Datum: 2010-09-26 | Tid: 18:17:38

Ojojoj, vilken helg! Har verkligen haft fullt upp, men jag har haft jätteskoj!
Efter bion (som förövrigt var väldigt bra) umgicks jag med Sara, och sedan kom även Annastina. Jag hjälpte Annastina med hennes bloggdesign och sedan kom Malin G i samma veva som Sara skulle hem.
Så sedan umgicks jag med Malin och Annastina under kvällen till bortåt elva, och sedan gick jag och la mig!
I morse vaknade jag vid halv tio, käkade frulle och drog iväg till Ormberget för att springa 5,4 km. (vi ska göra det på tid i basketen) Det gick sisådär, fick en tid på 30 min så jag är rätt nöjd!
Sedan for jag hem, duschade och sedan vidare till farmor. Hon fyllde år igår så vi firade henne idag med paket och tårta - mycket trevligt. Sedan drog jag och mamma ut på en fotorunda, d.v.s hon skjutsade runt mig och jag plåtade allt och inget. Haha!
När vi kom hem drog jag ut på en till sväng fast med cykel, och nu är jag hemma igen...
Snart kommer Malin F till mig så jag kommer vara ganska slut ikväll, hoho.
Får ta och blogga imorgon för som ni ser har jag haft fullt upp hela helgen. Ha de bäst!

Toy Story 3

Datum: 2010-09-25 | Tid: 13:45:37

Nu har jag bokat biljetter till Toy Story 3 i 3D, jag och Sara ska gå och titta i eftermiddag. Har hört att filmen ska vara jättekul, och eftersom jag inte varit på någon 3D-föreställning tidigare är jag supertaggad!
Fotograferingen med Sanna och hennes syster Petra blev tyvärr inställd då Petra arbetade, så vi ska ta det imorgon istället! Så just nu laddar jag upp bilder till datorn, har fotat allt jag shoppade i Spanien under förmiddagen. (Phew, det var riktigt jobbigt!) De bilderna kommer nog upp under kvällen för nu ska jag käka, och sedan blir det som sagt bio. Ha en fin dag allihopa!

Dag 1 i Spanien

Datum: 2010-09-25 | Tid: 11:11:50

Vi sov över på Rest and Fly på Arlanda eftersom vårt plan till Spanien gick tidigt på lördagsmorgonen.
Efter en 3 1/2 h på flygplanet landade vi i ljuvliga Barcelona och slogs emot en enorm värmebölja!
U N D E R B A R T ! Vi hämtade våra hyrbilar och sedan körde vi mot S'agaro där vi sedan skulle spendera de följande 10 dagarna...
Vi hade dock lite problem med att hitta dit (pappas iPhone vilseledde oss, hehe) så vi fick stanna många gånger... Då passade jag på att fota, såklart!
Men efter ett par timmars bilande hittade vi äntligen fram till vårt stora, maffiga hus! Det var över alla förväntningar och superfint!
Vi begav oss ganska fort ner mot stranden eftersom det var så himla varmt, där käkade vi lunch och badade!
Miss it... ♥

Guide: Så redigerar jag hyn

Datum: 2010-09-24 | Tid: 21:51:40

Vissa av er önskade att jag skulle göra en guide om hur jag redigerar hyn på mina modellbilder, så här kommer den! Jag brukar redigera hyn på två olika sätt men här visar jag ett av dem som oftast ger mycket bra resultat!
OBSERVERA att denna guide är anpassad efter Adobe Photoshop CS3, trots att jag tror att det fungerar i de flesta Photoshop-program :)
Hoppas att detta var till någon hjälp och fungerar, lämna gärna en kommentar om du har frågor :)
Lycka till!

Mycket på G

Datum: 2010-09-24 | Tid: 20:43:15

Tjabba! Hur har ni det denna kyliga (åtminstone i Luleå) kväll? Min är finemang bortsett från min irriterande nackspärr som inte riktigt vill ge med sig... Har iallafall ätit en supergod middag bestående utav tacos och nu sitter jag framför datorn och arbetar lite.
Har precis som rubriken tyder mycket på G just nu, flera fotojobb vilket är hur kul som helst!
Imorgon ska jag fota min kompis Sanna och hennes syster, och sedan ska jag hjälpa en kvinna som min mamma känner med hennes bröllopsfilm som jag ska redigera. Inte riktigt vad jag brukar syssla med så det blir lite utav en utmaning, men kul iallafall!
Sedan har jag ju SveciaTravels samt lite annat smått och gott! :)
Så nu har jag inte tid att blogga mer, utan ska arbeta vidare. Imorgon får ni lite resebilder! :)

A beautiful day on the beach

Datum: 2010-09-23 | Tid: 19:16:28

Canon EOS 1000D + Sigma 70-300mm DG Macro
Bara ett litet smakprov på vad som komma skall...

Hundpromenad...

Datum: 2010-09-23 | Tid: 15:11:10

Ja, så brukar det se ut när jag och Texas är ute och promenerar...
Observera att jag inte är särskilt seriös, haha!
Hoppas att allt är bra med er, med mig är det mesta bra, men jag har fortfarande känningar i nacken utav nackspärren jag fick i Spanien... Irriterande, men jag smörjer den med Voltaren Gel och hoppas att det ska bli bättre snart!
Nu ska jag ta en sväng med hunden (typ som i videon här ovan, hehe) och sedan ska jag sätta mig och föra över alla bilder jag fotat, det är nog förmodligen över tusen stycken. (Gud hjälpe mig, hoppas att datorn inte kraschar...) Ikväll får ni nog se en liten serie bilder från semestern, så håll utkik :)

JAG ÄR HEMMA

Datum: 2010-09-22 | Tid: 17:09:59

Home sweeeeet home! Det känns både otroligt sorgligt och jätteskönt att vara hemma igen. Jag saknar redan värmen, solen och den goda maten, men samtidigt är det himla trivsamt att vara hemma igen hos vänner, släkt och djur och framförallt - min egen säng!
Resan har varit kanon och jag kommer visa upp massvis med bilder (har bland annat varit på en Champions Leauge-match som jag fotade massor på!!) men det får vänta lite grann. Ikväll ska jag packa upp alla saker, träna och kanske hinner plugga lite också. Så bilder får ni se någon annan dag när jag har tid att föra över alla, har som sagt fotat massor!
Ha en bra dag så hörs vi alltså! ♥


Saknar dig

Datum: 2010-09-20 | Tid: 15:05:41

Josefine, du är en av de knasigaste människorna jag någonsin träffat, ändå så är du helt underbart, fantastiskt bra! Jag älskar dig min vän, vi har alltud kul ihop, ibland småtjafsar vi, men vem gör inte det? Hehe..
Du är så otroligt bra, så nu tycker jag att du borde pallra dig hemåt mot kalla, gråa Luleå. Bort från värmen, de klarblåa haven och den goda maten! ;)♥


Iallafall, helgen i BBD gick väldans bra! Vi spelade några matcher grymt bra och några mindre bra. Men 6 vinster och 2 förluster är inte helt fel. Nu kommer Josefine hem imorgon så jag antar att min lilla tid här på denna blogg är över för den här gången. (Okej, jag har gjort typ 3 inlägg, men ändå!) Pusspuss ha det så bra!

Kika in på min blogg >HÄR<

BBD

Datum: 2010-09-17 | Tid: 18:43:55

Hejhej, Malin här! Har inte hållit igång så mycket på Josefines blogg som jag velat, men för det första vet jag inte vad jag ska skriva om, och för det andra, så har jag inte haft så jättemycket tid.
Nu kommer det fortsätta stå tomt här i helgen eftersom då är det BBD (BasketBollens Dagar), så jag kommer spendera hela helgen där!
Men Josefine kommer ju tillbaka på Onsdag, tror jag det var! :)
Saknar henne så mycket, min galna men dock så underbara vän! ♥

Efter BBD för två år sen tror jag. Jag fick en spricka i handleden och Josefine stukade ena handen och ena foten i samma match. Lyckliga är vi ändå!

Miss you

Datum: 2010-09-12 | Tid: 18:39:34

Hejsan alla Josefines fina läsare. Det är alltså jag, Malin, som ska gästblogga litegrann här på Josefines blogg medans hon är borta i härliga Spaninen och har det bra.
Kommer troligtvis inte uppdatera så jättebra här, eftersom jag knappt kommer göra det på min blogg de närmsta dagarna.

Har varit på laghelg med vårat lag Höken Basket F96 sen i Fredags. Idag var en riktig otursdag för mig.
Orkar inte berätta om allt eftersom detta ändå inte är min blogg, men jag kan ju säga såhär.
Sitter framför datorn med en kudde runt nacken (nackstöd, eller vad det nu heter?), en stukad handled och spelar musik som förhoppningsvis ska få mig på bättre humör.

Jaa, det var det om det. Men kan bara säga att jag saknar min fina vän Josefine! Kom hem snart din gurka! ♥


Mot Spaaaaanien!

Datum: 2010-09-10 | Tid: 13:49:11

Nu mina kära vänner, beger jag mig ut på äventyr!
Om ett par timmar sitter jag på flyget ner till Stockholm där vi mellanlandar under natten, och på morgonen drar jag iväg mot betydligt varmare breddgrader!
Snälla, sluta inte läsa/följa min blogg bara för att uppdateringen är lite sämre (min kära kompis Malin är så snäll och gästbloggar!) för då missar ni ju alla härliga semesterbilder som jag har att bjussa på när jag kommer hem!! Tills vidare är jag säker på att Malin gör ett superbra jobb som inhoppare, läs även hennes blogg HÄR!
Vi hörs, ta hand om er ♥
P.S Jag kommer (självklart) inte kunna svara på kommentarer, så ta inte illa upp om din kommentar inte blir
besvarad! :)

Före - efter redigering

Datum: 2010-09-09 | Tid: 19:44:24

Det var många som ville se mina bilder före och efter redigering så här kommer ett sådant inlägg!

Jag använder mig utav Adobe Photoshop CS3!
HÄR HAR JAG:

Justerat ljusintensitet samt kontrast i Kurvor
Lagt på Oskarp Mask

Justerat ljusintensitet samt kontrast i Kurvor
Ökat mättnaden för varmare färger
Lagt på Oskarp Mask

Justerat ljusintensitet samt kontrast i Kurvor
Lagt på mer skärpa på ögonen med Smart Skärpa
Lagt på Oskarp Mask
Tagit bort mörka ringar och blemmor med Kloningsverktyget
Retuscherat hyn (har inte använt något specifikt verktyg så det är svårt att förklara hur, ska jag göra en guide?)
Hoppas att detta var till någon hjälp! :)


Hemma idag

Datum: 2010-09-09 | Tid: 14:36:31

Idag var jag hemma från skolan, vi hade friidrott hela dagen och eftersom jag ändå inte kan delta p.g.a min förkylning så bestämde jag mig för att stanna hemma och vila. Har fått iallafall fått en hel del skolarbete gjort, vilket är jätteskönt!
Nu ska jag bara ta det lugnt, och lite senare under eftermiddagen ska jag kanske ut och fota om jag orkar.
Ikväll kommer jag uppdatera lite mer, men ni får ha förståelse. Jag har fullt upp just nu, är sjuk, har ett fotojobb att sköta, läxor samt ska utomlands snart. Har inte riktigt tid att blogga då! :)
Men efter Spanien, ja då jäklar! Jag kommer ha så otroligt mycket bilder att visa er!! (Jag har t.o.m införskaffat två nya minneskort, hehe...) Det blir kompenseringen för lite dålig bloggning nu ;)

Vad vill ni se härnäst i bloggen?

Datum: 2010-09-08 | Tid: 15:56:33

Kom hem från skolan för någon timme sedan, har varit ute med hunden samt gjort minipizzor. Mums!
Nu ska jag sätta mig med läxböckerna (och lite fototidningar, hehe) i ett par timmar. Måste plugga så att jag ligger steget före, vill inte hamna efter i skolan medan jag är borta. Jag kanske hinner med lite bildredigering också, vi får se! :)
Hade tänkt fråga om ni ville se något speciellt i bloggen? Vad som helst! Modecollage, photoshop-guide (om vad isf), före och efter-bilder, frågestund eller något annat kul?
Lämna en kommentar på vad du vill se härnäst!

8:e september 2010

Datum: 2010-09-08 | Tid: 09:08:43

Nu drar jag till skolan!

iPhone 3G

Datum: 2010-09-07 | Tid: 16:06:34

Bild härifrån
Whooho! Idag anlände min älskade iPhone som jag längtat så mycket efter!
Ni vet mitt fotojobb för Sveciatravels? Vi bestämde att jag skulle ta en iPhone som betalning :D
Hur grymt!?
Jag är helt nerkärad i den, jag kommer bli lika nördig som pappa, hihi...

Höst i New York

Datum: 2010-09-07 | Tid: 12:17:01

Har precis tittat klart på den underbara filmen Höst i New York. Uppkrupen i soffan tillsammans med ett glasspaket har jag suttit och grinat, hehe.
Idag ska jag som sagt bara ta det lugnt, packa lite smått, men framförallt vila, läsa fotoböcker och äta halstabletter!
Det lär väl ramla in några inlägg under dagen, beroende på hur pigg jag känner mig :)
Ha en fin dag!

Halsfluss?

Datum: 2010-09-06 | Tid: 16:29:10

Man kommer löjligt nära när man sätter ihop flera closeup-filter, det ger nästan samma effekt som ett macro! Här har jag använt mitt kitobjektiv samt 4 filter med styrkorna +1, +2, +4 och +10.
Jag börjar fan misstänka att jag har halsfluss. Mitt halsont vill bara inte ge med sig och mina halsmandlar känns både ömma och svullna. Jag får ta och vila ordentligt dessa dagar för jag vägrar vara sjuk när vi far på fredag!
Imorgon är vi iallafall underbart nog lediga, så jag ska bara ta det lugnt då...

Radio

Datum: 2010-09-05 | Tid: 20:33:11

Jag blev intervjuad i på skolan i fredags, hade helt glömt bort det men sedan ringde farmor och sa att hon hört mig på nyheterna. Haha! Om du vill lyssna på klippet gör du det här, jag pratar alldeles i början utav klippet samt vid 1.50, ifall ni inte ids lyssna på hela klippet ;)
(det är mest snack med Jan Björklund och så)
Klicka på rutan där det står ''Ett misslyckande för Björklunds skolpolitik''


Shopping

Datum: 2010-09-05 | Tid: 19:50:49

2 par ballerinaskor från Din Sko, bikini-överdel från Lindex, pilotbrillor från Bikbok.
Nu kanske ni undrar varför jag shoppat så somriga saker trots att sommaren är slut...? Jo, jag far nämligen utomlands om en vecka!!!
Gud så underbart det ska bli säger jag bara! 10 dagar i härliga Spanien och Barcelona ♥
Resan har varit planerad i nästan ett år men jag har inte nämnt den särskilt mycket i bloggen. Det är som att jag inte riktigt insett att jag faktiskt ska utomlands... Under tiden vi är borta är mormor och morfar hemma hos oss och tar hand om hunden och katten. Jag kommer sakna dem jättemycket!
(syftade alltså på djuren där, hehe)
Taggar som sjutton, det kommer bli grymt!

Fotojobb

Datum: 2010-09-05 | Tid: 19:32:55

Jag hade kort och gott tänkt förklara vad min ''projekt'' eller vad man nu ska kalla det för är...
Det är nämligen så att jag har fått ett fotojobb. Företaget jag fotograferar för heter Sveciatravels och till dem ska jag skicka bilder under ett år. Det är otroligt kul att få möjligheten att visa upp mina bilder mer än bara på bloggen, och det riktigt kliar i fingrarna på mig - jag vill fotografera dygnet runt. Haha!
Temat på bilderna ska vara svenskt, svenskt, ultrasvenskt. Tänk röda stugor, hav och sjöar, skog, älgar, midsommar m.m
Så det har jag i bakhuvudet när jag drar ut och fotograferar. Det är faktiskt lite utav en utmaning att hitta de där typiskt svenska sakerna eftersom man inte alltid lägger märke till dem...!
Jag vet inte riktigt vad mer jag har att berätta mer än att det kommer bli superkul!

Min fina syster

Datum: 2010-09-05 | Tid: 17:57:14


Canon EOS 1000D, Sigma Telezoom 70-300 DG Macro
Slutartid: 1/250 Bländare: 5,6 ISO: 200 Brännvidd: 100
Hej! Haft en skön helg? Det har verkligen jag haft!
På fredagskvällen umgicks jag med Annastina, först var vi på en kattföreläsning (det var roligare än det låter, hehe) och sedan gick vi på bio och såg I rymden finns inga känslor. En mycket bra film!
Igår for jag en sväng på stan (visar inköpen senare) och efter det åkte vi ut till stugan. Väl där har jag bara tagit det lugnt, läst, pluggat, redigerat bilder o.s.v
Ska snart skriva lite mer om mitt ''projekt'', vissa verkar vara lite nyfikna, men det kommer på ett tag. Ska ta en sväng med hunden och käka lite först!

Bloggpaus

Datum: 2010-09-02 | Tid: 20:17:24

Precis som rubriken talar ska jag ta en liten bloggpaus. Inte länge direkt, kanske över helgen eller så...
Vi får se, tills det känns tillräckligt!
Måste bara vila från datorn i ett par dagar, har suttit rätt mycket på senaste tiden, bland annat p.g.a mitt projekt... Berättar mer om det efter helgen!
Nu ska jag bara samla energi och inspiration! Så ha ett par bra dagar så hörs vi snart igen!

Ny header

Datum: 2010-09-01 | Tid: 19:11:19

Uppdatering utav headern! Hade först 0 inspiration, men sedan drog jag igång Spotify och bara körde på!
Kände att jag var tvungen att byta ut den gamla för vissa av bilderna i den förra headern var riktigt dåliga. Dessa gillar jag bättre! Ska fixa mer lite senare, samt göra om i menyn, lägga in länkar m.m
Men det hinner jag inte med nu, ska på träning!
EDIT: Inlägget verkar inte ha publicerats tidigare, så jag publicerar detta igen nu ;)