en vanlig dag i gränsen

Datum: 2017-02-22 | Tid: 14:00:01

Den här utsikten vaknar jag alltså till varje morgon, det är nästan löjligt hur vackert det är här. Livet här är verkligen annorlunda. Igår fick hela personalbyn utrymma eftersom de gjorde lavinsprängningar och vi bor mitt i ett lavinområde. Bara en vanlig dag i Riksgränsen. Gårdagen var förövrigt fullspäckad, vi hade brandutbildning och introduktion, och sedan var det bara att sätta igång med förberedelserna inför öppningen. Det har varit full fart överallt, det ska städas och diskas och ställas iordning. Imorgon öppnar vi dörrarna i restaurangen och sedan blir det åka av, helgen som komma skall är bland de mest hektiska och kaotiska på hela säsongen. Det känns spännande och framförallt härligt att hugga i och jobba efter 5 veckors ledighet. Sedan pirrar det såklart lite i magen för det är fortfarande mycket frågetecken kring hur allt kommer gå till, men det släpper nog så fort vi får börja jobba på riktigt. 
Direkt efter jobbet var det kickoff i Cantinan för all personal, vi knökade ihop oss i en liten jordkällare och drack löjligt billig öl. Riktigt rolig kväll, det är utan tvekan ett skönt gäng som kommer jobba här under våren. Kvällen avrundades med en liten efterfest i vår stuga och sen kastade jag in handduken strax innan 03 imorse. Idag är jag ledig så jag ska passa på att bara ta det lugnt för sedan kommer det som sagt en sjukt hektisk period med mycket jobb.
Mitt hem de kommande 3 månaderna ♥

sista dygnet

Datum: 2017-02-20 | Tid: 10:37:03

Sista dygnet i Luleå spenderades på absolut bästa sätt, i stugan med familjen. Bastu, god mat, promenad på isen och ett överraskande besök av en renflock fick förgylla mina sista timmar innan jag satte mig på tåget mot Riksgränsen där jag nu befinner mig. Det var en vemodig känsla över mig hela helgen och i huvudet räknade jag ner timmarna tills jag skulle sätta mig på tåget. Det är konstigt det där, hur det kan bli en så emotionell krock i kroppen när man å ena sidan är jättetaggad på att åka iväg och göra någonting nytt, men å andra sidan slits ifrån allt man älskar där hemma. Jag har lärt det om mig själv de senaste åren, hur mycket jag älskar Luleå och hur jag känner att jag hör hemma där. Men nu fick jag sparka mig i arslet och sätta mig på det där tåget för jag VET ju att det kommer bli kul, och att hemma finns kvar. Hursomhelst, här kommer lite bilder från mina sista timmar i Luleå.
Igår kom jag fram till gränsen klockan fem och Elin mötte mig på tågstationen. Vi packade upp våra väskor, handlade hem en massa mat att fylla kyl och frys med, lagade carbonara till middag och sedan hängde vi med resten av de vi delar stuga med framför tvn där det visades en skidfilm. Kraschade i säng efter att ha surrat lite med Tobbe i telefon och vaknade pigg för någon timme sedan. Nu ska jag ut och se vad denna dag har att bjuda på!

heldag på stan

Datum: 2017-02-16 | Tid: 16:54:31

Full rulle som vanligt. På morgonen for jag och fixade lite grejer inför ett eventuellt sommarvikariat och sedan mötte jag upp Rebecca för lunch på stan. Det var så himla länge sedan vi sågs sist så vi babblade på i över tre timmar om allt mellan himmel och jord. Det var välbehövligt för oss båda att få prata av sig lite, har verkligen saknat henne. Efter det mötte jag upp min kära mor en sväng, vi var på jakt efter en ny resväska till mig som vi även hittade! Sedan bjöd hon på en fika så blev på stan ytterligare någon timme. Hade inte en tanke på hur timmarna flög iväg och blev lite kall när jag gick mot parkeringshuset, kom på att jag hade stått nästan 3 timmar längre än jag hade betalat för. Men! Hade flyt för ingen böter satt på vindrutan, tack och lov. Det är inte direkt något överflöd av pengar på kontot efter både Thailand och ny dator om man säger så.
Nu har jag bara hunnit mellanlanda hemma en snabbis, snart ska jag in till stan igen för att möta upp Malin och Annastina för ytterligare en fika. En riktig heldag på stan blev det idag, men inte mig emot. Så glad och tacksam att jag har så fina människor i mitt liv.

alla hjärtans dag

Datum: 2017-02-15 | Tid: 15:42:00

Igår hade vi bara en lugn myskväll hemma med ost och kex, vin och en gudomlig laxpasta som vi slängde ihop. Vi slog på stort förra allahjärtansdag med hotell och finmiddag, så detta dög gott i år. Avrundade kvällen med att sträckse Breaking Bad och äta Ben&Jerry, en perfekt kväll i mina ögon.
Vi gjorde morgon vid halv sju imorse och när Tobbe åkte till jobbet så började jag tvätta alla kläder inför flytten. Kalla mig knäpp men det bästa jag vet är att stiga upp tidigt och dra igång några tvättmaskiner när klockan precis slagit sju, för då har man varit produktiv innan dagen ens har börjat. Har tvättat hela förmiddagen och vid lunch begav jag mig in till stan för att möta upp chefen för Riksgränsen. Vi gick igenom allt inför den kommande veckan, kändes skönt att få lite koll på läget. Vilka arbetsuppgifter som gäller, hur vi ska bo osv. Sprang några ärenden på stan och tog sedan en långpromenad med hunden i det knäppa, våriga (?) vädret. Sååå himla skönt att vara ledig varje dag fram tills jag far, har unnat mig det då det blir jobb exakt hela våren och sommaren sen. För att inte tala om att plugga i 3 år efter det. Är dock taggad på det!
 
Nu ska jag slå in lite paket, ikväll blir det födelsedagsfirande för två av mina favoritkvinnor här i livet, både mamma och mormor ska uppvaktas! ♥

bogsering och biljakt

Datum: 2017-02-14 | Tid: 08:44:00

Igår hände något så himla märkligt. Jag och Tobbe hade varit och hälsat på Annastina en sväng och skulle hem till mina föräldrar för att dricka kaffe när vi såg en bil som hade kört in i plogkarmen och kört fast. Vi stannade och kollade om den (till synes extremt unga) tjejen behövde hjälp. Skulle vilja säga att vi är något utav självutnämnda bogseringsproffs då vi drog upp en jäkla massa bilar som kört fast förra vintern. Sagt och gjort. Det höll dock på att gå riktigt illa då tjejen knappt kunde hantera sin bil (till att börja med satt hon med handbromsen i när Tobbe försökte börja dra upp henne...?). Dessutom förstod hon inte att hon var tvungen att hjälpa till och backa. När vi väl fått upp henne på vägen så slutade hon dessvärre inte backa utan sladdade runt och höll stumt på gasen så hon höll på att smälla rakt in i Tobbes bil. Sedan stack hon iväg på två röda och hon körde helt vansinnigt. Hon höll på att köra ner i diket igen så fort hon körde iväg, därefter sladdade hon mellan båda filerna som att hon inte hade någon kontroll. Vi följde efter henne och hon fortsatte köra som en biltjuv, prejade sig före och klippte en rondell i vääldigt hög fart. Så det slutade med att jag tog regnumret och ringde polisen på tjejen vi nyss hade hjälpt att dra upp. Så himla absurt och obehagligt, men antingen hade hon inget körkort eller så måste hon ha varit påverkad på någonting, har aldrig varit med om något liknande. Kan bara hoppas att hon inte skadade sig själv eller någon annan. Huvva, var lite skakis hela kvällen sen.
 
Nåväl, ny dag idag. Ska luncha med min fina vän Olle, springa lite ärenden på stan och sen blir det alla ♥ dagsmys här hemma med god middag och film.

morgontankar

Datum: 2017-02-13 | Tid: 08:50:00

Morgonstund har guld i mund, slog upp ögonen strax innan sex imorse. Så skönt att vakna pigg av sig själv vid den tiden, å andra sidan inte särskilt underligt med tanke på att jag slocknade i Tobbes famn på soffan klockan åtta igårkväll. Det var dock såå skönt och välbehövligt efter ynka fyra timmars sömn natten innan. Vi steg upp och åt frukost tillsammans innan han åkte till jobbet, och nu ligger jag i soffan med datorn, en kaffe och en massa tända ljus. Har en klump i magen som vägrar att försvinna, den växer sig snarare bara större och större. Har försökt att förtränga och inte släppa på alla känslor, men nu börjar det bli så påtagligt att det inte riktigt går längre. Det är alltså flytten jag syftar på, på söndag åker jag upp till Riksgränsen för att bosätta mig där hela våren.
 
Det ska tvättas och packas och jag känner hur jag varken vill eller orkar ta tag i någonting just nu. Jag får fysiskt ont i kroppen av tanken att jag ska lämna mannen som jag älskar av hela mitt hjärta i flera månader. Vi har varit oskiljaktiga sedan vi träffades och nu ska jag inte få sova bredvid honom på vad som känns som en evighet. Inte få se hans leende och skratta till hans skämt varje dag, inte få den där morgonpussen när han smyger iväg på jobbet på morgonen, inte få laga middag tillsammans med honom varje kväll. Det krossar mitt hjärta, det tillsammans med att inte få träffa vänner och familj såklart. Njuter av varje kram lite extra, försöker göra det mesta av varenda sekund kvar i den här stan. Jag vet att jag har världens äventyr framför mig och att det "bara" handlar om tre månader, men det känns jobbigt och det måste det få göra. Det är tur att jag har Elin och att vi gör detta tillsammans, vi får stötta varandra och jag vet att vi kommer ha det så jäkla kul som roomates. Jag ska försöka släppa dom tyngande känslorna och bara känna pepp nu. Luleå finns ju kvar när jag kommer tillbaka ♥
Det hjälper lite att drömma sig tillbaka till Thailand där tiden stod stilla.

helgen som varit

Datum: 2017-02-12 | Tid: 18:02:05

Helgen har varit fullsmockad, precis som jag gillar att ha det. I fredags blev det sushi till middag för andra gången denna vecka, och sedan gick jag på basket tillsammans med mamma och Johanna. Efter det blev jag avsläppt på en förfest, hade inga planer på att hamna där men spontant är alltid bäst. Efter några timmar där åkte vi till Bishops där vi mötte upp fler kompisar och spenderade kvällen. Lördagsmorgonen startade med brakfrulle på Clarion och sedan tog vi oss lyxen att åka hem och bädda ner oss i sängen igen med några timmars serietittande. Åkte ut till Antnäs på eftermiddagen och drack kaffe med Tobbes pappa, och kvällen spenderades hos Malin och Emil där det bjöds på tacos och skitsnack fram till småtimmarna. Det var lika roligt som alltid, kom inte hem förrän vid sex imorse och har därför bara tagit det lugnt idag. Städat lägenheten, sett serier, hjälpt Tobbes moster att flytta och nu ska vi laga vegchili till middag. Hoppas ni har haft en bra helg ♥

backpacking thailand video

Datum: 2017-02-10 | Tid: 12:18:37

Trodde faktiskt inte att jag skulle skriva detta men filmen från resan är redan klar!!! Tror det var i kombination att jag är helt tokig i min nya dator och att jag varit ledig sedan jag kom hem som det gick så pass fort. Så himla kul att kolla tillbaka på resan och allt roligt vi hittade på, ska absolut spara denna film hela livet ut. 
 
Annars så är jag så galet jetlaggad, fortfarande. Det har liksom bara blivit värre sedan vi kom hem. Dom första dagarna kunde jag ändå vara uppe till 1 på natten (sju på morgonen min tid) men alltså hemma hos Annastina däckade jag på soffan klockan 21 och igår somnade jag tjugo över sju. TJUGO ÖVER SJU på kvällen. Lagomt roligt sällskap när man ska se film och mysa. Det resulterade även i att jag vaknade halv ett inatt och trodde att det var dags att stiga upp, var så pigg. Lyckades somna om till halv sex ungefär, men jag lär ju vara lika trött ikväll. Nåja, det är ju härligt att stiga upp i tid och ha hela dagen framför sig iallafall! Får ta en powernap och dricka mycket kaffe idag så ska jag nog lyckas vända tillbaka dygnet.

nionde februari

Datum: 2017-02-09 | Tid: 12:11:19

Hej från oss! Vi myser bara på hemma idag, vaknade pigg som en lärka klockan sju imorse så har suttit och klippt film sedan dess. Behöver dock en paus nu så jag tänkte steka upp lite av farmors palt och sedan ta en promenad och fånga lite dagsljus. Känns så mycket lättare att komma hem när vintern bjuder på sitt bästa väder. Lite avis blev jag dock igår när jag stod och skottade fram min bil samtidigt som jag pratade med Elin i telefon som befinner sig i Thailand just nu. Återigen, man blir knäpp av kontrasterna. I vilket fall som helst, helgen närmar sig med stormsteg vilket känns härligt, ska passa på att hänga med nära och kära så mycket som det bara går. Snart åker jag iväg igen.

hemma

Datum: 2017-02-08 | Tid: 09:57:41

Hemma i kylan igen. Man blir helt snurrig i huvudet av hur man kan vara i Thailand ena dagen och ute i stugan nästa dag. Vilka kontraster, men så härligt. Vi är hemma i vårt älskade vinterland igen, både jag och Tobbe är ju tokiga vintermänniskor så det känns faktiskt väldigt bra trots allt. Klart det gjorde lite ont i hjärtat att lämna Thailand men samtidigt så har jag så mycket roligt framför mig denna vår så det var inte alltför jobbigt. Är bara full av energi och sååå pepp på allt som väntar! Vi lät ingen tid gå till spillo när vi kom hem utan hann bara landa i lägenheten för en god natts sömn innan vi stack ut till stugan. Thailand i all ära men det är inget som slår min stuga, det är hemma. 
Vi köpte med oss allt gotta vi suktat efter under resan, ost och kex, tacos, cider och choklad. Gjorde min paradrätt pasta carbonara, bastade, tog promenader i solskenet på isen och bara njöt.
Nu är jag hemma i stan igen efter ett dygn av lugn i stugan. Tobbe har börjat jobba igen och jag tänker sätta tänderna i allt som behöver göras här hemma. Har precis dragit igång fyra tvättmaskiner och medan dom går är planen att storstäda, handla och gå på långpromenad med hunden. Ska även börja klippa på filmen från resan på min sprillans nya MacBook Pro, så kul. Ikväll blir det sushidejt med bästis, som jag saknat henne (och sushi).

Dag 17, Koh Lipe

Datum: 2017-02-01 | Tid: 14:44:10

"Jag ska bara skriva ett snabbt blogginlägg" said no one ever. Vi befinner oss längst nere i Thailand just nu, närmare bestämt paradisön Koh Lipe där vi avslutar vår resa. Det kommer inte bli några mer blogginlägg under resan nu, det tar för lång tid att skriva och ladda upp bilder här. Vill verkligen bara njuta till max våra återstående dagar och ta vara på varenda sekund i detta underbara,  varma land. Kommer desto mer bilder (och en film!) när vi kommit hem igen. Puss och kram från oss!