tack och hej 2014

Datum: 2014-12-31 | Tid: 18:00:41

Nu är det inte många timmar kvar på detta år, om bara några timmar skålar vi in 2015. Men först, som ett litet sista avslut har jag samlat ihop lite mobilbilder från det gångna året och satt ihop till en film. Verkligen inget att hänga i granen men jag tyckte ändå det var kul att ha en massa bilder samlade på ett ställe utan att göra ett megalångt inlägg med huuur mycket bilder som helst. Så här har ni 2014 nedkortat till 1 minut:
 
Det var sjukt mycket roligt som hände under 2014 och jag hoppas på MINST lika mycket kul under 2015! Nu ska jag börja fixa mig, puss så hörs vi nästa år.

dan efter dan efter dopparedan

Datum: 2014-12-26 | Tid: 15:17:39

Nu har julstöket börjat lägga sig och vardagen har börjat återgå till det normala. Ikväll vankas den första måltiden som inte består av julmat vilket faktiskt känns som en lättnad haha. Har haft en jättefin jul iallafall med familj och släkt, lika mysigt som alltid. Stort plus till det fantastiska vädret som hållt sig på -20 grader och underbart vackert, ÄLSKAR det!! Ikväll öppnas de sista julklapparna med den delen av släkten som inte var med på julafton, och sedan blir det utgång med mina fina vänner.
Imorgon ska jag pussa ihjäl mig på Emil som lämnar mig för flera veckor i Malaysia, så då blir det blir biomys med The Hobbit och hemlagad middag ♥ Sen kommer jag - hör och häpna - vara utan pojkvän i den längsta tiden i mitt liv sedan jag var fjorton år. Vet knappt hur jag fungerar på egen hand så länge, vilket är en rätt läskig insikt. Kanske blir helt galen haha. Nä men nog ska det gå, ska unna mig att göra det jag inte hinner med så mycket annars - egentid. Sen kommer han ju tillbaka igen.

Att bli blodgivare

Datum: 2014-12-22 | Tid: 17:09:00

"Försöker få henne att förstå att det hon är på väg att göra är en av de viktigaste sakerna man kan bidra med här i livet. Att någon faktiskt kommer få fortsätta leva tack vare att hon sitter där hon sitter. Överkommer hon bara sin rädsla för nålen och blodet så kommer någon annan få uppleva en gryningsmorgon till."
    
Just nu så läser jag boken "Jag njuter så länge jag varar" av Erik Ståhl. Det är en otroligt viktig bok om hans liv, hur det är att leva med en kronisk sjukdom och hur bereonde han är av blodgivare. Min farfar var blodgivare och min far likaså, så därför kändes det givet att gå i deras fotspår och själv bli blodgivare. Efter att ha börjat läsa den här boken så känner jag i hela kroppen hur rätt det är att hjälpa till om man kan. Särskilt eftersom jag har människor i min omgivning som inte skulle finnas idag om det inte fanns blodgivare - eller livgivare som jag tycker låter så fint.
    
Jag vet att många är nålrädda och rädda för smärta och ja, jag kan inte riktigt relatera till nålfobin eftersom jag aldrig upplevt det själv men handlar inte livet lite grann om att övervinna sina rädslor? Man dör inte av ett nålstick och det är en liten uppoffring för en väldigt, väldigt god gärning. Sedan är det väl lätt för mig att säga "get your shit together" och svårare för andra att faktiskt göra det, men man kan ju åtminstone överväga saken eftersom det onda väger upp för det goda. Om smärträdslan tänker jag såhär; att de allra flesta människor kommer få uppleva mycket mer smärta i livet än vad denna enda kanyl kan uppbringa. Jag menar hallå kvinnor, många av oss ska ju föda barn och allt! ♥
    
Kort sagt så tycker jag det är så himla viktigt att bidra och hjälpa till om man har möjlighet. Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste vara att vara beroende av andra människors välvilja och generositet. Så ni som funderar på att bli blodgivare - gör det! Ni ger så mycket mer än bara blod. Ni ger liv. Och ni som aldrig tidigare ens övervägt det, ge det åtminstone en tanke. Gör en god gärning såhär i juletid och skriv upp er som blodgivare. Kram.
   
"Att värva en blodgivare är precis lika viktigt. Kan du hjälpa, så bör du. Snälla, ta steget."

jullov

Datum: 2014-12-20 | Tid: 18:24:32

Igår firade vi in jullovet med dunder och brak. Först hängde vi i Jennys lägga där vi käkade pizza och förfestade, och sedan blev det utgång på Challenge i Piteå. Det var en kul kväll, skönt att träffa lite nytt folk! Extra skönt var det att slippa kliva upp tidigt och jobba imorse, som jag oftast brukar göra dagen efter en utgång... Dock så steg jag ändå upp i tid för jag passade på att prova balklänningar när jag ändå var i Piteå. Det fanns massvis med fina klänningar och jag tror att jag hittat den perfekta balklänningen som både jag, mamma och mormor älskade, men mer får ni inte veta hehe... ;-)
 
Nu väntar tre lata veckor fyllda av hemmamys, åh vad jag ska passa på att ta det lugnt. Läsa böcker, se serier och lyssna på podcasts i min pyjamas dagarna i ända, precis vad jag behöver efter en väldigt hektisk höst. Men ska även hinna med att jobba, träna och umgås med kompisar såklart. Sen så hoppas jag på en mysig vit jul och en peppig nyårsafton! 

årslista 2014

Datum: 2014-12-16 | Tid: 22:01:47

Har du gjort någonting under 2014 som du aldrig gjort förut?
Oh ja, vet knappt vart jag ska börja. Tagit körkort och varit utomlands utan familjen. Besökt många länder för första gången, köpt alkohol i butik och gått på krogen! Flygit flygplan och åkt tunnelbana själv. Varit på Bråvalla, åkt vattenskidor och ätit langos haha. Listan kan göras lång...
 
Vilka var årets största händelser?
Tågluffen, anställningen på Bishops och körkortet. 
 
Vilka länder har du besökt?
Grekland, Danmark, Nederländerna, Frankrike, Österrike, Ungern, Tyskland, Finland och England. Det var nog alla tror jag.
Grekland var fint
 
Vad har varit din största framgång under 2014?
Kanske att jag har blivit så självständig och fått stå mycket på egna ben. Jag har tagit tag i det jag velat göra och gjort det! Jag är en do-er och det kan nog de flesta som känner mig hålla med om. Det händer mycket i mitt liv när jag vill det.
 
Är det någonting som har gjort dig riktigt glad?
Alltså när Emil berättade att hans familj inte skulle flytta till USA i ett år som vi befarat så mycket, den känslan går nog inte att beskriva. Fick behålla min prins i luleå ♥
 
Och ledsen?
När jag blivit sårad av människor jag litar på.
 
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2014?
Allt med the 1975. 
Vi var och såg dom i Stockholm tidigare i år, Jennifers bild
 
Vad önskar du att du har gjort mer?
Hängt med kompisar! Älskar att hänga med människor som får mig att må bra men har inte riktigt tagit mig tiden att göra det. Det ska bättras under 2015, det får bli mitt nyårslöfte.
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Lagt energi på människor som inte är värda det, herregud vad jag ångrar att jag slösat tid på det. Men man lever och man lär.
 
Bästa minnet från 2014?
Okej, jag har verkligen ett solklart bästa minne från 2014. Det är från Rhodos i somras, när jag sitter tillsammans med ett tjugotal andra ungdomar på stranden mitt i natten. Vi skålar och sjunger och lyssnar på alla favoritlåtar i hela världen, en efter en. Det är helt stjärnklart och fullmåne och varmt och vi kutar ut i havet och badar med kläderna på. Jag minns hur jag tänkte att detta, detta ögonblick, kommer jag minnas hela livet för den här känslan slår fan allt. Det här är livet. Så fri, så lycklig.
Kvällen som jag alltid kommer minnas på Rhodos.
 
Och så slutligen, planer för 2015?
Fara till Florida och på studentresa, ta fucking studenten (!!!), jobba, kanske festivala och slutligen... backpacka i Australien! Japp, låter som en bra plan enligt mig. 

kvällstankar

Datum: 2014-12-14 | Tid: 22:47:00

Så var det ett tag sedan jag uppdaterade sist igen. Har haft fullt upp hela helgen med dubbla jobb men det har varit skoj! Fick tillochmed blommor på jobbet idag av receptionen för att vi arbetade på så flitigt, och sånt känns ju alltid kul. Och annars då? Ja, tiden går ju sjukt fort och jag tror de flesta håller med mig. Kan verkligen inte greppa att vi får jullov om bara några dagar, och att 2014 börjar lida mot sitt slut. Det känns som att det bara var typ två månader sedan jag kom hem från tågluffen och skolan började? Och nu har vi snart bara en termin kvar av gymnasiet. Helt sjukt ju. Mamma har alltid sagt att gymnasietiden kommer vara bland de roligaste åren i mitt liv, och nog har jag haft kul alltid. Men det känns helt galet att det snart är slut och att vi kommer stå där i våra studentmössor om ett halvår och skåla i champagne. Sedan ligger hela världen framför fötterna på en, då är det upp till en själv att skapa sin egen framtid. Gud, så läskigt men är så taggad.
Det var bara lite kvällstankar, alltid lika skönt att skriva av sig. Nu ska jag krypa ner bredvid min pojkvän och sova gott, det blev inte många timmars sömn i helgen... Vi hörs, puss!

rhodos

Datum: 2014-12-05 | Tid: 18:43:00

En tillbakablick till vår soliga vecka på Rhodos. ♥ Vintern känns lite lättare när jag tänker på alla härliga solskensresor jag gjort. Har ju varit utomlands hela tre gånger under 2014, vilket inte är helt illa för att vara fattig student. Det påminner mig faktiskt om att göra en årsresumé som jag brukar varje år, jag tycker alltid det är lika härligt att titta tillbaka på vad man åstadkommit under året. Och nog har 2014 varit ett häftigt år alltid! Förutom att resa en massa har jag ju blivit myndig, tagit körkort, fått anställning på Bishops, firat ett år med Emil och mycket mer... Men det får komma i ett inlägg för sig! Nu taggar jag upp inför Florida, 84 dagar kvar...

magaluf

Datum: 2014-12-04 | Tid: 22:27:17

Woho nu har vi preliminärbokat vår studentresa till Magaluf 2015!!! Vi är åtta grymma personer ska ta oss an Magaluf och göra studenten till den jävla bästa tiden i våra liv. Åh vad jag är taggad och oj vad kul det ska bli, detta kommer vi sent glömma.
 
Det påminner mig förresten om Rhodos-resan som jag fortfarande har kvar att visa lite bilder ifrån! Det ska jag ta tag i snarast. Men innan det blir det en helg full av jobb samt även mor&dottermys i Piteå. Där ska vi mysa och kika på balklänningar! Ja herregud, boka studentresor och titta på balklänningar. Tiden går så galet fort, snart är ju gymnasietiden över. Sen är det dags för nya äventyr!

london

Datum: 2014-12-02 | Tid: 23:21:00

Jag och Emil var i London från söndag till torsdag på höstlovet nu i oktober. Tänkte att jag skulle visa lite bilder därifrån! Det kommer dock komma en film så småningom också för jag filmade betydligt mer än vad jag fotade... Nåväl, vi tar oss en titt på London!
Vårt lilla mysiga hotellrum. Det var ganska trångt men det gjorde inte så mycket, vi hängde ändå mest i sängen när vi var på hotellrummet. 
Första kvällen gick vi ut och åt. Vi bodde i Kensington och där fanns det en massa mysiga kvarterskrogar. Detta var såå gott!
Hotellfrukosten var inte heller fy skam. Vi hade inte hört så mycket positivt om engelsk frukost (kaffe och bagels typ) så detta överträffade våra förväntningar. 
Vi gick på ett bilmuseum! Jag gav det till Emil i födelsedagspresent eftersom han är biltokig. Jag kan ju inte så mycket om bilar dock så jag fotade mest Herbie, Batmans och mr Beans bilar hehe, men jag tror Emil var rätt nöjd.
*posar ovetandes om vad det är för bil och hur cool den är*
Sen åt vi på KFC. Fy sjutton vad vi mådde illa efter denna måltid haha. Vi hade ingen aning om vad vi beställde och fick så fruktansvärt mycket mat, det var helt galet. Gott vare men vi fick knappt ner en fjärdedel, så nej tack, inget mer KFC.
Madame Tussauds! Det var faktiskt riktigt roligt.
Nördiga Breaking Bad-paret med matchande tröjor efter en sväng på Primark. 
Förutom det som inte hamnade på bild så gick vi även på SeaLife Aquarium, åkte London Eye, åt middag på T.G.I.F, shoppade och mycket mer. Grym resa med världens bästa kille ♥

Berlin

Datum: 2014-12-01 | Tid: 12:10:00

Vårt sista stopp på tågluffen var Berlin. Här stannade vi i fyra (?) dagar om jag inte minns fel. Vi mötte upp Alexander här, en australiensk kille som vi lärde känna i Amsterdam. Han hittade lite grann i staden så vi hängde med honom under hela vistelsen i Berlin, det var kul!
Vi besökte en del sevärdheter, här ser ni Brandenburger Tor
Och så var vi vid förintelsemonumentet, ett mäktigt minnesmärke för den judiska förintelsen.
Helt klart värt ett besök om ni är i Berlin. Enormt stort område som var labyrintliknande, så det var lätt att gå vilse. 
Haha jag hoppade mellan några av de höga betongpelarna och plötsligt var jag så många meter från marken (de var olika höga som ni ser) att jag fick panik och blev helt paralyserad. Satt bara på en sån där kloss och skrattgrät och vågade inte för mitt liv hoppa ner. Kom en vakt som fick hjälpa till att lyfta ner mig sen, pinsamt men kul.
Checkpoint Charlie. Obs obs obligatoriskt att besöka detta om man är i Berlin! Det finns mycket historia i den här korsningen, jättehäftigt att strosa och läsa om allt som har skett här. Checkpoint Charlie var alltså den största gränsövergången mellan öst- och västberlin mellan 1945-1990. 
Vi såg det som återstår av Berlinmuren.
Spree park! Detta var bland det häftigare vi gjorde under tågluffen tycker faktiskt jag. Jennifer hade läst om ett ställe i utkanten av Berlin som hette Spree Park. En gång i tiden var detta ett nöjesfält med en massa attraktioner, men så helt plötsligt stängde det bara ner och har lämnats kvar precis som det var. Idag är det alldeles överväxt och övergivet, samt förbjudet att inträda här. 
Det var lite småläskigt faktiskt, just för att allt var så övergivet och förruttnat.
Alltså allt fanns kvar. Det var som att alla människor bara gått därifrån och aldrig återvänt. Förmodligen är detta ett place för hemlösa och junkies numera, men det kändes okej att besöka det dagtid även om det var lite obehagligt.
Parisehjulet som sakta snurrade och knarrade i vinden. Spöklikt. 
Jennifer klättrade upp i hjulet. Jag är så fruktansvärt höjdrädd så jag vågade inte (ja ni läste ju om betongpelarna haha), så jag och Alexander hjälpte till att få upp henne istället. Vi stannade vid Spree Park tills skymningen, och sedan drog vi alla tre till ett tapas-ställe som Alexander hade hört om. Det var sista kvällen i Berlin :'(
Sedan vaknade vi, backade ihop våra enorma backpacker-ryggsäckar en gång för alla och gjorde oss redo för hemfärd. Det sista vi gjorde i Berlin var att äta sushi och gå på bio, och sedan påbörjades ett dygns resande för att ta oss hem. Vi höll på att missa både tåg och flyg så det var redigt kaos där ett tag, men allt löste sig och jag fick lyckligt pussa på min pojkvän kvällen efter ett dygn. ♥
  
Det här är helt klart bland det allra bästa jag gjort i mitt liv. Det var så häftigt att resa runt och man kände sig så fri, som att hela världen (iallafall Europa hehe) låg framför fötterna på en. Så så mycket minnen från denna resa som jag aldrig kommer glömma. Får ni chansen att tågluffa, ta den! Ni kommer inte ångra er.
29/7-13/8