julhelgen

Datum: 2016-12-30 | Tid: 13:00:00

Här kommer en liten bildbomb från julhelgen! Vi började med att spendera uppesittarkvällen tillsammans med Tobbes familj ute i Antnäs. Där grillade vi korv ute på muurikkan, kastade pil, spelade spel och drack öl. Jag kammade hem förstapriset i en frågesport, och fick stolt med mig hem mitt livs första hammare! Haha.
Mycket viktigt att mäta avståndet, så går det när ett gäng vinnarskallar samlas under samma tak.
Självklart spelades det AC/DC i högtalarna.
På julaftonsmorgonen vaknade vi upp i ett snöigt vinterland och satte oss i bilen för att ta oss in till stan.
Där väntade min goa, knäppa familj ♥
Vi drack glögg, åt julmat, såg på Kalle och öppnade julklappar, allt det där man gör varje år. Sedan avslutade vi kvällen med sällskapsspel och mys. Himla bra julafton alltså. På juldagen kom mormor och morfar och då blev det en repris på föregående kväll, likaså på annandagen när resten av släkten kom och hälsade på. Phew, vilken intensiv men fantastisk jul. Nu ska jag ladda upp för jobb hela nyårshelgen! (Lite festligheter hoppas jag dock hinna med imorgon...)

Kåbdalis

Datum: 2016-12-28 | Tid: 22:44:51

Ledig idag så jag, Simon och Jennifer drog till Kåbdalis. Sån lyx egentligen att man kan sätta sig i bilen och efter bara några mil hamnar man i fjällvärlden. Sånt tar man ju nästan för givet när man bor här uppe, men det är verkligen det bästa som finns. Det var en såå vacker dag som bjöd på många skratt, speciellt Simon som var lite ostadig på sina nya skidor. 

Här var Jennifer lagomt glad då jag lurat ner dom i den opistade puckelpisten. Vi stannade och frågade några (något mer rutinerade) skidåkare om vi skulle dö om vi åkte i den backen. Han sa att han kunde sätta hundra spänn på att vi inte skulle det, måttligt övertygande. Men några vurpor senare var vi nere! (Lägg märke till Simon som har kraschat till vänster i backen haha)

På vägen hem höll vi på att krocka med en flock renar som blockerade hela vägen. Det var mörkt, snöigt och jag fick möte så körde med halvljus, obehagligt hur svårt det är att se djuren i tid då. Tack och lov hade en bil bländat med helljusen någon kilometer innan så var hyfsat beredd, annars hade det garanterat inte gått lika bra. Hann pallnita så pass att vi sakta gled in i skocken, vi touchade en ren i sidan av bilen men den klarade sig. Dom är ju så tröga som inte samarbetar och flyttar på sig en millimeter heller. Nåja, vi tog oss hem helskinnade iallafall.


24e december

Datum: 2016-12-25 | Tid: 00:42:31

Nu har vi börjat runda av julfirandet för ikväll, halva familjen har gått och lagt sig och andra halvan sitter i soffan och bara myser. Vi har haft en jättelyckad jul, först med uppesittarkväll igår i Antnäs, och nu idag med familjen hemma hos mamma och pappa. Det är första julaftonen på länge vi bara är familjen utan resten av släkten, trodde det skulle vara tråkigt men det har faktiskt varit väldigt skönt. Har fotat massor med min nya kamera, så glad att den hann komma innan jul! Men det kommer mer bilder från helgen senare, nu ska vi vara hos päronen ett dygn till först. Imorgon kommer mormor och morfar för firande nummer 2, så ska börja gå och lägga mig snart.  Hoppas alla har haft en fin julafton!


dan före dopparedan

Datum: 2016-12-23 | Tid: 13:40:48

Igår gjorde jag mitt sista jobbpass innan lite julledighet, så skönt! Åkte återigen hem till mina föräldrar igårkväll. Vi drack öl och lagade middag tillsammans, sedan hjälptes Tobbe och pappa åt att snickra ihop deras nya bastu medan jag, syrran och mamma myste ner oss i soffan med lite julgotta och Love Actually. Så skönt med en lugn kväll efter all stress på jobbet.
Idag har jag alltså varit ledig, och i väntan på att Tobbe skulle komma hem har jag, förutom att dra mig länge i sängen framför Grey's Anatomy, slagit in dom sista julklapparna. Nu ska vi fara och hämta ut min nya kamera som jag har beställt (min julklapp till mig själv) och sedan bege oss mot Antnäs där det vankas uppesittarkväll hos Tobbes familj. 
God jul önskar Sigge!

bildredigering och Bishops

Datum: 2016-12-22 | Tid: 00:29:14

Blir ett nattligt inlägg medan jag håller på att redigera lite bilder. Har nämligen fotograferat ännu fler basketspelare som ska upp på väggen i Örnäset sporthall och det är ett himla pill att redigera. Blev extra stressigt då pappa behövde bilderna till imorgon så då sitter man här halv ett på natten trots att man ska upp och jobba om bara några timmar... Har iallafall haft en jättemysig kväll, Tobbe och jag drog på Bishops efter jobbet och käkade vår favvo, musslorna. Den enda maträtten man inte är less på trots att man jobbat där två och ett halvt år. 
Sedan åkte vi hem till min mor och far, fikade och surrade i några timmar. Fixade även med våra internationella körkort som vi måste ha inför Thailand! Men nu är jag klar för ikväll så nu ska jag få mig några timmars sömn, verkligen stressigaste tiden på jobbet nu i julhetsen. Gäller att ha energi och orka vara trevlig mot alla! Puss och godnatt.

börja blogga igen

Datum: 2016-12-19 | Tid: 16:12:06

Men hallå igen!! Haha jag höll knappt på att ta mig in på bloggen, hade glömt lösenord, mailadress och hela köret. Men efter lite trixande så sitter jag alltså här och skriver igen, SÅ kul! Har varit så sjukt sugen på att dra igång bloggandet igen och det har kliat i fingrarna i månader, och nu tänkte jag att va sjutton väntar jag på?
 
Tänkte börja med en liten statusuppdatering då det har hänt en del sedan sist. Jag bor fortfarande kvar i Luleå och är sedan cirka ett år tillbaka sambo med min kära Tobbe. Vi bor i en tvåa på Skurholmen tillsammans med vår katt Sigge. Jag jobbar numera på Ica Maxi där jag trivs jättebra, fast jag blir tyvärr inte kvar där så länge till. Efter nyår ska nämligen jag och Tobbe ut i världen, närmare bestämt till Thailand där vi ska backpacka. Om allt går enligt planerna sticker vi därefter till Riksgränsen där vi båda två ska säsongsjobba och kommer därmed vara borta i ungefär ett halvår totalt. Sedan är planen att flytta för att plugga till hösten! Delvis därför jag tänkte försöka hålla igång bloggen, för att kunna ha något att kika tillbaka på för 2017 kommer bli ett helt galet år. Hoppas ni vill hänga med!