Hej! Sitter i baskethallen just nu och nju...

Datum: 2010-04-29 | Tid: 17:26:29

Hej! Sitter i baskethallen just nu och njuter när mina lagkompisar plågas ;) vi har fysträning, men jag är naturligtvis inte med. Ska förövrigt dra igång bloggandet snart igen, ni har förmodligen märkt att jag varit rätt inaktiv men snart blir det som sagt ändring på det! Hörs när vi hörs, kram!


Break a leg - långt inlägg!

Datum: 2010-04-19 | Tid: 20:32:46

Hade tänkt berätta lite närmare kring vad som hände när jag bröt armen eftersom många verkar vara nyfikna. (fast jag ska försöka hålla det lite kortfattat, det är så svårt att bara skriva med en hand)
Nu är det ju inte säkert att min version stämmer helt, jag har lite minnesluckor eftersom jag mer eller mindre var i ett chocktillstånd, men såhär gick det till på ett ungefär...
Någon gång i mitten av matchen så attackerade en utav motståndarna vår korg i full fart och jag kom i minst lika hög fart för att stoppa henne. Men när jag var strax framför henne och blockerade vägen så knuffade (sprang?) hon in mig i väggen som var någon meter bakom mig.
Det var en jäkla smäll som ni kanske förstår och jag slog i huvud och höft rätt ordentligt.
Dessutom tog jag emot mig mot väggen med högerhanden och bröt jag armen.
Jag har som sagt lite minnesluckor p.g.a smällen men jag kommer ihåg att jag fick syn på min arm som såg mer eller mindre fruktansvärd ut och att jag sedan började vråla.
Jag fick panik, dels av smärtan, men även för att armen såg så hemsk ut...
Benen var vridna, jag hade en stor utbuktande knöl på ovansidan av handleden och den såg allmänt missbildad ut. Har tyvärr inget kort men jag kan försäkra er om att det inte var någon smickrande syn...
Jag kom ganska snabbt till akuten där jag fick sitta och vänta, utan smärtstillande på att få röntga. Efter röntgen kunde de bekräfta att armen var bruten (surprise?) och jag fick beskedet att en operation skulle göras. Efter ett par timmar fick jag ett rum, och efter ytterligare ett par timmar var det dags för operation. Har inte mycket att säga om själva ingreppet eftersom jag ej var vid medvetande utan sövd, men det var ju också en upplevelse.
Fick lämna sjukhuset dagen därpå efter en sista kontrollröntgen och allt har väl rullat på fint sedan dess. Det är klart att de enklaste saker är väldigt svåra att utföra med vänster hand, men eftersom jag inte har mycket att välja på så måste det ju gå.
Kortfattat, right? ;) Hoppas att ni är nöjda med informationen, lämna en kommentar om det är något mer ni vill veta!

Videoblogg

Datum: 2010-04-18 | Tid: 16:47:41

Det var jäkligt länge sedan, så nu kör vi ett videoinlägg!
Tyvärr e kvallan inte särskilt bra så färgerna flimrar lite grann, speciellt på slutet.
lyckas alltid få till en läcker visningsbild...

Jag lever och mår bra

Datum: 2010-04-17 | Tid: 19:24:00

Ja, jag lever!
Kom hem från sjukhuset igår men var rätt sliten och trött p.g.a medicinen så jag ides inte blogga...
Jag har inte särskilt stor ork eller lust att skriva nu heller, men känner ändå att jag borde uppdatera och berätta att jag mår finfint! Armen känner jag inte av så mycket och har fått en god natts sömn så jag är på bra humör! Försöker att se saker och ting från den positiva sidan trots att jag deppar sönder för att jag inte kan spela basket på flera månader och missar tre stora cuper, DM, Bravo (SM) och Vårdunken.
Dagen har spenderats med Sara, vi har tagit en sväng på stan, ätit kinamat och kikat på film.
Det blir inga bilder från dagen eftersom jag har stora problem att fota med en hand, men jag kan ju bjussa på en bild med mitt tjusiga gips.
snart kommer det nog vara prytt med namnsigneringar, haha ;)
Hade tänkt göra ett inlägg om själva olyckan, operationen m.m eftersom många verkar vara nyfikna.

Godmorgon! Jag är på sjukhuset, jag har ...

Datum: 2010-04-16 | Tid: 09:57:46

Godmorgon! Jag är på sjukhuset, jag har sovit här under natten. Igårkväll opererades jag för min handled, den var som sagt helt ur led och hade en vidrig och onormal vinkel... Nu ser den iaf bra ut enligt röntken vilket är positivt! Förhoppningsvis får jag lämna sjukhuset under förmiddagen, hörs!


Hej, det blir en liten mobilblogg just nu!...

Datum: 2010-04-15 | Tid: 13:02:14

Hej, det blir en liten mobilblogg just nu! Jag sitter i väntrummet på akuten, det hände en liten olycka på basketmatchen idag och förmodligen har jag brutit handleden... Det ser hemskt ut och jag spyr nästan bara genom att titta på den. :/


upptagen...

Datum: 2010-04-13 | Tid: 19:31:37


Ja, som ni ser så är jag a busy girl för tillfället!
Har massor på G, bland annat har jag träning varje vardag denna vecka - helt sant!
Det tar lite på krafterna, och dessutom har jag skolDM under hela dagen imorgon och om vi går vidare även under torsdagen. (och på torsdagen har jag förövrigt både träning och match)
Och därmed blir även bloggen lidande, men jag satsar på skola och basket just nu och då får bloggen helt enkelt vänta!
Jag vill inte heller slänga in tråkiga inlägg varje dag bara för att uppdatera, det känns så trist...
Alltså har jag nu förberett er på att uppdateringen kommer vara ganska kass den här veckan!
Nu ska jag ta en långpromenad med hunden, det ska bli skööönt. Och efter det ska jag bädda ner mig i sängen med ett glasspaket och läxböckerna, och försöka somna i rimlig tid eftersom jag ska upp före f*n imorgon.
Vi hörs, ha det jättebra! ♥

Bildlöst inlägg

Datum: 2010-04-12 | Tid: 20:23:42

Tjosan!
Har lite bildbrist för tillfället och då känns det trist att blogga, det är sällan kul att läsa bildlösa inlägg.
Särskilt om de saknar handling (som detta inlägg gör, hehe)
Dagen har iallafall varit rätt bra! Den började kanon med sovmorgon och en cykeltur till skolan!
Vilka vårkänslor man fick, looooove it! 
Ett litet nederlag var dock att en kompis inte får byta till min klass, så jäkla trist eftersom jag verkligen sett fram emot att hon skulle börja... Jaja, vi kan ju inte rå för att våra rektorer är lite knasiga!
Nu ska jag vara social på msn och läsa lite i min Frida-tidning, vi hörs imorgon!

Minikottar

Datum: 2010-04-12 | Tid: 16:21:24


Bilder: Jag
Kamera: ''Roger'' Canon EOS 1000D
(vet inte vad 'kottarna' heter, därav kallar jag dem bara minikottar)
Kom hem från skolan för en knapp timme sedan. Har bara hunnit ta en härlig promenad med jycken i solskenet och slänga i mig lite mat.
Nu är det träningsdax, ska bli skönt att få röra lite på sig! Hörs senare, ciao.

11 april 2010

Datum: 2010-04-11 | Tid: 20:01:49

Texas njuter av att bli borstad ^^Hehe, han ser så uppkäftig ut här!
Idag tog jag en ledig dag. Alltså, inga träningar, inga måsten. Bara göra vad dagen bjuder på, och det har sannerligen varit en mycket bra dag!
Sovmorgon, lång cykeltur, glass, sol och bokläsning på altanen. Så har min dag sett ut i stora drag!
Jag har spenderat större delen av dagen på altanen, där har det varit så hett att man kunnat sitta i t-shirt. U N D E R B A R T !
Där har jag legat och solat, lyssnat på musik, ätit glass och bara njutit av våren.
Mmm, så skönt det har varit!
Det känns fruktansvärt att skolan börjar imorgon, men jag tycker att det vart en grym sista dag på lovet! ♥

Sepia och motljus

Datum: 2010-04-11 | Tid: 13:55:02

Fyra rätt coola bilder som jag fotade på min kissemisse igår. Lite annorlunda stil jämfört med hur jag brukar fota, men jag tyckte att det passade bra med lite sepia kombinerat med motljus.
Jag försöker över huvudtaget utveckla min egen stil när det gäller fotografering och redigering. Arbeta med nya vinklar, förbättra och göra annorlunda! Det är så roligt tycker jag, att samla inspiration från en massa olika håll och sedan bara låta kreativiteten och fantasin flöda! ♥
Ni läsare peppar mig även jäkligt mycket, ni hjälper mig med tips och idéer så att jag kan utvecklas, utan er skulle inte intresset vara lika starkt! Stort tack till er, puss och kram.

Mer Vendela

Datum: 2010-04-11 | Tid: 08:59:02


Bilder: Jag
Kamera: ''Roger'' Canon EOS 1000D
Hon håller på att falla i skratt på den sista bilden, därför ser munnen lite rolig ut, men den är så härlig och ögonen har sådan kontakt med kameran så jag var bara tvungen att publicera den!
Medge att hon har sjukt vackra ögon? *Avvis*

Popcorn, musik och bildredigering

Datum: 2010-04-10 | Tid: 20:02:16


Jag just nu.
Sitter med en maffig omgång popcorn, en laddning grymma låtar och 124 bilder som ska sorteras och redigeras. Det blir väl vad min lördagskväll kommer bjussa på, förmodligen kommer jag även zappa mellan tv-kanalerna då både Millenium och Djävulen Bär Prada går på tv.
Kanonkväll enligt mig, vad gör ni för något? ♥

Helt sjukt bra

Datum: 2010-04-10 | Tid: 19:25:14

Hade tänkt skriva en lång och känslosam text här, något lite passande och vackert, men efter ett par misslyckade försök beslutade jag mig för att det inte behövs.
Att jag mår bra och är så jävla lycklig behöver jag faktiskt inte bevisa för världen!
Jag behöver inte skriva ett inlägg där jag använder orden: fantastiskt, underbart, utomordentligt eller lyckligt otaliga gånger bara för att få folk att fatta.
Det behövs inte. Jag kan nöja mig med att säga att - damn, vad jag är glad idag!
Att vädret är vackert, snön smälter, jag har världens bästa vän, du är så fin att jag tappar andan, musiken pulserar, det är bra filmer på tv ikväll, - det är bra nog.
Helt sjukt bra!

The City

Datum: 2010-04-10 | Tid: 10:26:27

Lite random bild som utfyllnad
Sitter för tillfället och kollar på The City, programmet har typ blivit beroendeframkallande för mig.
Förut var jag väldigt emot The City, The Hills m.m eftersom alla sa att de var verklighetsbaserade och reality medan de i själva verket bara såg ut att vara fejkade.
Men jag har gett The City en chans och nu bara måste jag kolla på det, haha.
Jag tänker dock inte sitta och glo hela dagen, klockan tolv kommer lite tjejer över till mig - vi ska arbeta!
Japp, ni läste rätt! Vi ska skrapa ihop lite extra pengar till basketlaget, och när vi är klara med det far jag iväg och tränar.
Det kommer bli en bra dag men jag kommer ha fullt upp, så jag borde väl sätta igång!
(ska bara kolla på ett till avsnitt först, hehe...)

tjolahopp! Hade tänkt försöka mobilblog...

Datum: 2010-04-09 | Tid: 13:01:44

tjolahopp! Hade tänkt försöka mobilblogga för första gången, ganske lite onödigt eftersom jag sitter framför datorn och lika gärna kan skriva ett vanligt inlägg ;) hoppas att detta funkar iallafall kram!


9 april 2010

Datum: 2010-04-09 | Tid: 10:46:21

Bilder: Jag
Kamera: Canon EOS 1000D
Godmorgon sunshines! Hur mår ni idag? Själv mår jag jäkligt bra, måste bara fräscha upp mig (dusch) och jag är fit for fight! Dagen kommer spenderas med Malin, åtminstone ett tag, sedan blir det basketträning och fredagsmys med familjen.
Det kommer bli en mycket trevlig dag, det känner jag på mig!
Ha det bra! ♥

Himmel

Datum: 2010-04-08 | Tid: 19:00:45

Sometimes I just want to fly away to a place where the sun always shines...

Ny header

Datum: 2010-04-08 | Tid: 17:57:58

Sådär, nu har jag uppdaterat både header och profilbild, var ju tvungen att göra det eftersom jag blivit brunett!
Profilbilden ska dock bytas ut, lite trist att ha samma bild på flera ställen i bloggen... Måste bara ta tummen ur röven och fota ett par självporträtt någon gång ;)
Som ni ser så passade jag på att ändra bakgrundsfärgen på samma gång - ljusare färg eftersom vi går mot ljusare tider.
Säg gärna vad ni tycker! ♥

Katten

Datum: 2010-04-08 | Tid: 15:54:38

Har fått lite önskemål, nämligen fler bilder på min katt! Så här har ni en bild, inte den bästa med det är faktiskt väldigt svårt att fota katter, de är ju inte alltid så samarbetsvilliga...
Och att min kissemisse Iris är nästintill helsvart gör inte saken lättare eftersom jag måste fota henne i profil för att få fram lite kontur och kontrast.
Jaja, här har ni ju en bild iallafall! ;)
Denna dag har varit en slappar/städar/pysslar-dag. Jag har promenerat runt i pyjamas
(har fortfarande på mig den) hela dagen, otroligt skönt!
Städat på mitt rum, toaletten, plockat ur diskmaskinen m.m
Det kan låta tråkigt, men sådant måste ju också göras!
Ikväll ska jag och mamma pyssla lite i mitt rum, hänga upp fotografier och så. Ska bland annat göra något coolt med dessa bilder...!
Ni får vänta och se på resultatet som kommer om ett par dagar...

Kusin vitamin

Datum: 2010-04-07 | Tid: 15:01:42

Två underbart fina bilder på min lilla kusin. Mer kommer, håll utkik!
Galet fina ögon, eller hur?

Josefine x4

Datum: 2010-04-07 | Tid: 12:17:11

Hehe, satt och barnslade mig framför webben, tänk så kul man kan ha med en dator! ;)
Har haft en väldigt skön morgon, har kikat på filmer, fotat lite här i huset, myst med både hund och katt (dock inte samtidigt, det funkar inte så bra...) och bara tagit det lugnt!
Nu ska jag bege mig in mot stan för att göra lite ärenden, så vi hörs under eftermiddagen!

När jag visade ''det fula fingret'' så var det främst för att ni skulle tycka synd om mig och mitt lilla plåster, jag skadade mig nämligen i min stuga och min nagel blev rejält misshandlad.
Jag äger numera en halv, sprucken och rätt så blå nagel...

Inspiration

Datum: 2010-04-07 | Tid: 08:51:06


Bilder: Jag
Kamera: ''Roger'' Canon EOS 1000D
Jag tycker att det blev rätt cool effekt på bilderna eftersom snön bara smält ena sidan utav grenarna...

Hade tänkt sätta mig och börja pyssla med en ny header, men jag vet inte alls hur jag ska göra den!
Några idéer eller tips? Jag vill ha inspiration! ♥

Vinnare av fototävling!

Datum: 2010-04-06 | Tid: 19:44:25

Nu hade jag tänkt presentera vinnaren utav min fototävling där temat var påsk!
Jag har fått in flera väldigt fina bidrag, så det var lite knepigt att välja ut en vinnare men det var ändå en bild som jag fastnat lite extra för, inte minst de fina färgerna, och den bilden är...
Voilà!
Det är Maja Larsson som har fotat den här bilden, och eftersom jag tycker att hon har fångat de typiska påskfärgerna på bild (samt att motivet liknar ett modernt påskris ^^) så förtjänar hon att vinna!
Anledningen till att jag inte presenterat vinnaren tidigare var att Maja inte skrivit någon bloggadress i sitt mail, men nu har jag fått veta att hon ej har en blogg, så hon kan alltså inte få någon länkning.
Hennes bild kommer iaf att få bo i min meny ett tag här framöver, plus att jag skickar en biobiljett till dig!
(jag mailar dig Maja så att jag kan få din adress m.m)
Stort grattis till dig, hoppas du blev glad över vinsten :D

Suddenly I see - KT Tunstall

Datum: 2010-04-06 | Tid: 19:31:53

Mycket härlig låt!

Dagen har spenderats i slalombacken och baskethallen. Väldigt trevlig dag, och jag har hunnit med mycket!
Så jäkla skönt med lov alltså, helt underbart. Man känner sig så fri!
Ska verkligen njuta av min ledighet och ta mig tid att göra saker som jag kanske inte annars gör! ♥
(typ städa rummet, haha)
Har ni redan haft påsklov, eller har ni det nu? Vad gör ni under lovet? Tell me!

Kärlek i luften

Datum: 2010-04-06 | Tid: 09:34:47

Vaknade ruggigt tidigt som alltid, jag fattar inte vad det är för fel på mig!
Antar att det är så för många, man är supertrött på vardagar, men när man väl får sova ut så går det helt plötsligt inte. Jaja, jag klagar faktiskt inte eftersom jag inte gillar att sova bort hela dagarna!
(tyck att jag är onormal ni bara, hehe)
Nu ska jag iallafall läsa lite i min gigantiskt feta bok på 500 sidor, så hörs vi på ett tag!

Det har blivit lite förseningar på tävlings-fronten som ni kanske märkt, jag skulle ju presentera vinnaren igår.
Jag har redan valt ut vinnarbilden men jag måste kontakta vinnaren först, p.g.a en liten grej...
Vinnaren kommer dyka upp här i bloggen under dagen, dont worry!

Behind those beautiful eyes

Datum: 2010-04-05 | Tid: 20:17:41


Bild: Jag
Kamera: ''Roger'' Canon EOS 1000D, 18-55mm
En mycket fin bild på Vendelas öga. Har fotat massvis med fina bilder på henne, så detta är väl en liten sneak-peak! Det kommer dyka upp mycket porträtt bilder på henne här framöver... :)

My new camera

Datum: 2010-04-05 | Tid: 18:06:24
Taa-daa!
Kolla vad jag inhandlade för någon dag sedan! En helt ny systemkamera, en Pentax och gud så underbar den är!
Liten och nätt med fina färger, otrolig skärpa och ett sjukt bra objektiv...
Hehe, naaaat. Ett försenat aprilskämt typ!
Men ändå, titta vilken underbaring!
Jag hittade den i en gammal låda för ett par dagar sedan, den har verkligen varit med ett tag och har såklart sina repor, men den fungerar faktiskt fortfarande!
Ganska fantastiskt med tanke på att min far använde den när han var ung, vilket var väääldigt länge sedan!
(hehe, jag vet att du läser detta pappa)
Jag är jäkligt sugen på att köpa en rulle och testa den, bara för att... Har ju aldrig fotat analogt förut!

Påskliljor

Datum: 2010-04-05 | Tid: 09:56:29

Bilder: Jag
Kamera: ''Roger'' Canon EOS 1000D
Hehe, det har hamnat ganska mycket påskbilder här i bloggen på senaste tiden märker jag! ;)
Har så mycket påskmotiv att fota här, och jag har så mycket vårfeeling att det bara sjunger om det!
Snön smälter, solen värmer, fåglarna börjar återvända, (såg både måsar och svanar igår!) marken är bar,
det är helt jäkla underbart!
Ni i min närhet vet hur mycket jag klagat på denna vinter, den har varit väldigt fin men så äckligt lång och med groteskt mycket snö...!
Tack och lov att den lider mot sitt slut säger jag bara.
Nu går vi mot ljusare tider, och jag är sjukt laddad för en grym vår och sommar! ♥

Påskafton

Datum: 2010-04-04 | Tid: 19:21:43


Gårdagen i bilder.
Som ni ser så blir det få inlägg varje dag och de innehåller lite text och mycket bilder.
Jag har lite skrivkramp för tillfället, och då är det mycket enklare att låta bilderna tala för sig själv. ♥
Ser förresten att jag måste byta ut både header och profilbild - jag är ju brunett nu!
Påminn mig när vi återvänder till stan imorgon så får jag knåpa ihop något...

Grenar

Datum: 2010-04-03 | Tid: 10:49:41

Bilder: Jag
Kamera: ''Roger'' Canon EOS 1000D, 18-55mm
Har inte något vettigt att skriva så jag hälsar bara glad påsk till er alla, så hörs vi förmodligen under dagen! ♥

Långfredagen

Datum: 2010-04-02 | Tid: 19:18:30

Bilder: Jag
Kamera: ''Roger'' Canon EOS 1000D, 18-55mm
Hej allihopa! Har ni det bra?
Själv har jag det helt underbart, jag trivs som fisken i vattnet i min stuga. Köra skoter, åka bob, fiska, sola, fota otaliga motiv med Roger, you name it, hehe.
Här ovan ser ni några bilder som jag fotade denna förmiddag i vårt påskris, blev rätt nöjd med bilderna.
Har massvis med bilder att visa er som jag fotat här, och då är det ändå bara början av helgen!
Detta bådar ju gott! ;)
Nu ska vi strax äta middag, så jag avrundar det här inlägget med en stor kram till er läsare och en påminnelse (utan att tjata alltför mycket) när det gäller fototävlingen! Jag avslutar tävlingen den ju på annandag påsk, så snabba på att delta!