Annastina #5

Datum: 2011-11-30 | Tid: 10:13:00

Foto: Josefine Westman | Modell: Annastina Törnlund | Styling: Malin Gustavsson

Spegelreflektion

Datum: 2011-11-28 | Tid: 21:25:05

Gjorde en video igårkväll med ett photoshoptips från ett av förslagen kom in. Visar hur man enkelt gör en spegelreflektion av sin bild, precis som jag har gjort i min header.
Har haft lite problem med videouppladdning samt publicering av inlägg, men jag hoppas att det ska funka ändå! :)
Filen är väldigt tung storleksmässigt, så den är lite seg. Låt den gärna ladda klart innan du playar! :)
Använder mig av Photoshop CS5.

Datorhörna

Datum: 2011-11-27 | Tid: 17:37:29

En datorskärm tillkom idag till familjen Westman (a.k.a familjen Mac) ♥ Känns inte helt dumt!
Kanoners med en stor skärm när jag arbetar med bilder, samt när jag kikar på serier och filmer. :) Ledsen för dålig bild dock, det är ju så mörkt ute... Men jag klagar inte, det har till och med snöat idag! Bra timing såhär till första advent.

Tips

Datum: 2011-11-27 | Tid: 16:12:28

Nu när jag skaffat ett recording-program skulle jag vilja ha lite förslag på vilka tips ni vill se! :) Så lämna gärna en kommentar med förslag på saker som jag kan visa er i videoguider, det skulle vara toppen!

Jing

Datum: 2011-11-27 | Tid: 11:20:22

Woop woop, nu har jag installerat ett screencast-program! Hade ju ett sådant program och gjorde lite tutorials för sisådär ett år sedan, men det var urusel kvalité och dessutom en stor, fet vattenstämpel över hela videon... Så nu ska jag ge Jing en chans, har surfat runt och det har fått mycket bra kritik!
Gjorde en testvideo (som ni ser här nedan), och jag tycker det funkar bra. Problemet är bara att storleken på videon är närmare 2000px bred, så när jag förminskar den i efterhand blir kvalitén något sämre. Men förhoppningsvis funkar det ändå! :)

Rensat ur

Datum: 2011-11-26 | Tid: 19:19:30

Jag har suttit och rensat ur datorn nu, så. jäkla. nödvändigt. Fört över tonvis med bilder till den nya hårddisken och sorterat upp. Sedan har jag med gott samvete kunnat radera några tusen bilder från datorn och gjort plats för nya.
Var rätt orolig för hur länge till datorn skulle överleva där ett tag, den var otroligt överbelastad... Haha.

LF vs. Solna

Datum: 2011-11-26 | Tid: 11:11:17

Nu ligger gårdagens matchbilder uppe i bildgalleriet, klicka på bilden nedan för att komma dit! :)
LF vs. Solna

Gorgeous

Datum: 2011-11-25 | Tid: 08:38:22

När jag plåtade Fanny för två veckor sedan så kom även andra Fanny förbi. Passade på att fota henne lite också. Damn, vilka ögon - och ansiktsdrag den tjejen har alltså. Avis. En dag ska vi ha en riktig fotografering Fanny, uppfattat?!
Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1,8
Nu är det dock dags att göra mig iordning för ännu en skoldag. Sedan ska jag på webbredaktions-möte innan jag plåtar basket ikväll. Och efter det - HEEELG ♥

Annastina #4

Datum: 2011-11-24 | Tid: 22:02:47

Foto: Josefine Westman | Modell: Annastina Törnlund | Styling: Malin Gustavsson

Turn the tide

Datum: 2011-11-23 | Tid: 18:02:20

Gametime! Pallrar mitt sjuka arsel upp till hallen och hejar mina brudar till seger. Sedan är det hem och begrava mig i franskaglosor som gäller.
Har väldigt mycket skolarbete just nu, vilket suger då det hindrade mig från att ta på mig ett riktigt roligt fotojobb. Fick nämligen erbjudande om att plåta bilder till en bok som publiceras nu här efter jul. Men de behövde bilderna redan nu till helgen, så den korta varseln gav mig tyvärr inget annat val än att tacka nej.
Menmen, det handlar om prioriteringar.

Önskelista

Datum: 2011-11-23 | Tid: 16:00:40

Kom hem från skolan för nån timme sedan, kort och skön skoldag idag. Känner mig dock hängig, som att en förkylning är på väg att bryta ut... Och vilket tidsfördriv är inte bättre då, än att börja jobba på önskelistan?
Haha jag vet, det är inte ens december än, och vi har knappt fått nån snö än här uppe i norr... Men jag tänkte att om jag inte får åka utomlands, ja då kan det lika gärna bli vinter - och jul - på riktigt! Så här nedan kan ni skåda en bra början på vad jag önskar mig denna jul.

• Urbanears • Trådlös fjärrutlösare • Större kameraväska • Canon EF 85mm f/1,8 USM • Rutiga pyjamasbyxor • Concealer från Make Up Store • Longboard • Osis+ Dust it • Canon Batterigrepp BG-E7

España

Datum: 2011-11-22 | Tid: 23:06:36

Något som jag hade behövt väldigt mycket just nu hade varit en utomlandsresa. Att komma bort ett tag, få känna på lite sol och värme. Så snälla högremakteromdetnufinnsnågra, skulle inte ni kunna se till att farmor skrapade en ny rese-vinst på sina bingolotter? Tack på förhand. ♥
Samlingskollage med bilder från mina två senaste Spanien-resor. Ta mig tillbaka...

Struggling forward

Datum: 2011-11-21 | Tid: 18:16:42

Idag är jag sjuk. Febrig, kallsvettig. Inte bra. Ska därför inte skriva mer och tråka ut er med negativ text, hoppas bara att ni mår bättre än mig just nu. 
Sjuklig Josefine.

Don't think twice

Datum: 2011-11-20 | Tid: 19:09:11


Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1,8

Söndag

Datum: 2011-11-20 | Tid: 11:11:37

Gårdagskvällen var kanon, så jag tänkte avrunda denna helg på ett lika bra sätt. Ska strax stiga upp ur sängen och käka frulle, och sedan beger jag mig in till stan med Sara. Förhoppningsvis sätter jag sprätt på lite Carlings-pengar där, innan jag ska hänga med Annasina ♥ Det enda som suger är att jag har en hel del plugg att klara av, men det ska nog funka ändå!
Ha en bra dag hörni.

Hjärta

Datum: 2011-11-20 | Tid: 01:39:58

Jag avrundar denna kväll/natt med ett inlägg som jag vill tillägna mina fantastiskt underbara vänner. Kan faktiskt inte sätta ord på hur mycket jag tycker om er, men jag kan lova att det är jättejättejätteväldans mycket. Och speciellt tack till tjejerna som fanns för mig ikväll och fick mig att inse ett och annat. Vet inte vad jag vore utan er. ♥
♥♥

Bandana

Datum: 2011-11-19 | Tid: 19:50:27

Ska definitivt börja använda bandanas oftare, tycker det är SÅ snyggt.
Nu har jag bråttom för jag ska ut på äventyr, men vi hörs imorgon!

LF vs. Jämtland

Datum: 2011-11-19 | Tid: 16:49:57

Hädanefter lägger jag upp mina sportbilder på en bildbank, så ni kan kika i det galleriet om ni är intresserade :) La precis upp bilderna från den senaste matchen, här nedan får ni en smygtitt i ett bildspel.

Nu hade jag tänkt redigera lite självporträtt som jag fotade tidigare idag, och sedan ska jag spendera kvällen med ett par kompisar. Gräjt. ♥

All work

Datum: 2011-11-17 | Tid: 20:38:45

Ikväll har jag tränat, pluggat och skapat mig ett webbalbum så att jag enkelt ska kunna överföra sportbilderna jag plåtar varje fredag. Men nu känner jag, efter timmar av intensivt koncentrerande, att mitt sockerbehov börjar ta över, så jag ska slänga ihop en kladdkaka innan jag återgår till ytterligare jobb.
Tröjan är från Gina.
Men imorgon, då jäklar är det freeeedag! Detta innebär välbehövlig ledighet och chilliga kvällar med goa tjejer. Pepp.

Det löser sig

Datum: 2011-11-16 | Tid: 22:10:32

Filmen var aaaapbra. Då vet ni det. Sedan jag kom hem från bion har jag dock inte presterad särskilt mycket. Orkade verkligen inte med läxböckerna, gymnasieklurande eller andra viktigheter som jag egentligen borde ta tag i. Istället har jag legat på mitt golv, lyssnat på Deep Purple, ätit bullar och varit lite sentimental över saker och ting. Allt känns medel just nu. Men som Jason Diakité säger (kan inte tro att jag citerar självaste Timbuktu), det löser sig. Ikväll litar jag på honom.

Bloggar jag följer

Datum: 2011-11-16 | Tid: 21:30:34

Fick förfrågan om ett sånt här inlägg, så här visar jag bloggarna jag läser mest regelbundet. Observera att jag följer fler bloggar utöver detta, bara inte lika slaviskt ;)
FOTOBLOGGAR:
Anna Pedersen Cano - Välskriven fotoblogg av en klädgalen sprallig stockholmstjej.
Linafoto - Otroligt talangfulla 17åriga Lina som driver ett eget företag.
Nevnarien - Veteranen gällande foto, design och allt därtill. Mycket inspirerande.
Tinkerbella - En annan rutinerad fotobloggare som varit med ett tag. Mycket mode och vardag.
Minradio - Coola Lina som har en väldigt originell skrivstil, haha. Svårt att inte gilla, skön tjej.
VÄNNER:
Malin Forsberg - Sprudlande glad tjej som mestadels skriver om mode och vardag.
Annastinas - En av mina bästa vänner med asball design (cred till mig där).
Misslinnealoo - Välskriven och inspirerande blogg. Riktigt bra helt enkelt.
Angelica - Basketgalen brud med foto- och designintresse.
Stinabloggar - Svårt att inte gilla Stinas blogg, balansen mellan ironin, humorn och de välskrivna texterna är klockren.
Unicornia - Harry Potter-freaket som aldrig slutar förvåna. Här finner man allt mellan himmel och jord.
ÖVRIGA:
Annette Leblanc - Har inte läst den så länge men jättefint skrivna inlägg. Lämnar en inte oberörd.
Fokis - Okej, beskrivning kändes onödigt.
Egoinas - När jag behöver muntras upp. Alltid lika klockrena inlägg.

Fanny # 2

Datum: 2011-11-16 | Tid: 15:59:04

Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1,8
Skoldagen var chill med endast två lektioner. Drog sedan in till stan och lunchade med Malin och Malin, och efter det vidare på en form av utställning som bland annat handlade om mobbing och att man sällan agerar. Jag blev väldigt illa berörd av den, det var provocerande ämnen och vissa saker verkade så ofattbara att de faktiskt skett - och fortfarande sker. En tankeställare så att säga.
Men nu ska jag lätta upp mitt något dystra humör med att peppa Breaking Dawn, ikväll ska jag gå på premiären med två fina kompisar ♥

15 november 2011

Datum: 2011-11-15 | Tid: 16:16:51

Just nu softar jag på med en hund och en massa goaaa bullar i sängen. Åt fem bullar på raken, tjena magknip. En jädra massa pärlsocker i sängen nu också....
Men nu ska jag bege jag mig upp mot hallen för att träna basket med de små busfröna. Sedan hem och begrava mig läxböckernas värld! Älska skolplugg på fritiden. *ingenironiwhatsoever*
Simma lugnt.

Tilt shift

Datum: 2011-11-14 | Tid: 22:40:58

Har suttit med ett skolarbete större delen av kvällen. Lektionstiden är egentligen 1 timme, och hur länge har jag suttit med detta? Två, tre...? Aja, nu är jag iallafall klar, och rätt kul var det också. En bilduppgift, så helt fel var det inte :) Lekte lite i Photoshop på slutet, fick bli en bild med tiltshift-liknande effekt. Rätt enkelt att göra faktiskt!
Effekten tappade dock något i styrka när jag förminskade bilden och laddade upp den på webben...

1629 inlägget...

Datum: 2011-11-13 | Tid: 21:56:55

... här på bloggen tyckte jag kunde bli en GIF. Det är första gången någonsin jag gör en GIF, så det är ju lite kul.
Ha ha liksom.

Trodde ni förresten att jag har varit duktig idag eftersom jag så fint gjort en To do-list i förra inlägget? Det var som dömt att misslyckas, har inte avklarat en enda punkt på den listan. Däremot har jag softat som aldrig förr, kollat på Solsidan, käkat pizza och varit lyrisk över mina CD-fynd.
Hängde nämligen upp min CD-spelare [bild] tidigare ikväll och rotade i samma veva fram en massa, jävligt grymma, gamla CD-skivor. Gissa om jag kommer överdosera musik nu alltså, slipper dessutom Spotify-reklam! Vad säger ni, använder ni fortfarande CD-skivor eller är det en förr-i-världen-företéelse?

Fanny Lundberg

Datum: 2011-11-13 | Tid: 17:37:36

Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1,8
Två första bilderna i serien på Fanny. Visst måste man älska hennes stil? Jag tycker själv den är inspirerande trots att jag själv inte brukar gå klädd så. Tuff brud helt enkelt, som gör sig jäkligt bra på bild.
Nu måste jag sätta igång med min långa To-do list. Den innefattar bland annat SO- och franskaplugg, bildredigering, rensning av dator och hårddiskar, bränna CD-skivor och eventuellt hinna en sväng till gymmet. Bäst att jag sätter igång alltså!

LF vs 08 Stockholm

Datum: 2011-11-13 | Tid: 11:27:00

Lite bilder jag plåtade i fredags. Tänk att det kan vara så kul att fota sport, det trodde jag faktiskt inte! En ny utmaning varje match :)
Canon EOS 7D + Sigma 70-300mm
Annars då? Sitter och funderar vad som egentligen är grejen med den här "söndagsångesten". Jag älskar ju söndagar?! Så otroligt chilliga. Dagens planer är att strax bege mig upp mot hallen och döma en match, och efter det tänkte jag fara ut till stugan och kanske plåta lite. Bäst att passa på medan det är bra väder menar jag.

Fotografering

Datum: 2011-11-12 | Tid: 19:20:14

Hade en fotografering tidigare idag med tre stycken kompisar. Har inte hunnit sätta mig ner och rensa ur bilderna än men det jag snabbt har kollat igenom verkar bra tycker jag.
Det var väldigt kul att fota lite nytt folk, och de skötte sig riktigt bra framför kameran. Jätteduktiga och fattade direkt vilket resultat jag var ute efter :)
Men nu har vi gäster i huset så jag kommer inte uppdatera mer ikväll. Ha det fint! ♥

The good kind

Datum: 2011-11-11 | Tid: 17:04:00


Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f/1,8
Kände för svartvitt, tycker det gjorde sig bra till dessa bilder. Mina fina små tjejer ♥

Nattsvart

Datum: 2011-11-10 | Tid: 22:18:56

Canon EOS 7D + Sigma 70-300mm
Ikväll äter jag choklad, Spotifyar och läser bra bloggar. Imorgon simmar jag 1500 meter, har laghäng med basketbrudarna och sedan fotar jag basket. Efter det filmmaraton hemma hos mig med en massa goa tjejer. Det blir apbra om ni frågar mig.

Canvas?

Datum: 2011-11-10 | Tid: 15:46:12

Vad tror ni, hade denna bild gjort sig bra som canvas på mitt rum? Jag är sugen på något nytt, börjar bli rätt less på dessa bilder nu efter närmare två år.
Har funderat lite på om min far ska få göra en tavla av denna, jag gillar den så mycket. Den påminner mig alltid om den underbara sommarkvällen jag fotade den. Skolavslutningskvällen ute i skärgården tillsammans med mina absoluta favoriter ♥

Därför är jag glad idag

Datum: 2011-11-09 | Tid: 22:16:38

• Jag har fått en ny tröja av min mor.
• Jag har hela helgen fullsmockad med roliga saker att göra.
• Jag var och gymmade tidigare och det gick sjukt bra.
• Jag har börjat komma över min fobi för kullerbyttor.
• Jag har skafferiet fullt av farmors goda bullar.
• Jag får snart betalt för mina fotojobb = klirr i kassan.
• Jag har oslagbara Spotifyspellistor som går på repeat hemma.
• Jag får snart mina affisher upphängda i sporthallen.
• Jag måste ju ha världens finaste läsare.


Håltimme

Datum: 2011-11-09 | Tid: 18:40:20

Första lektionen blev ju inställd och dagen fortsatte i samma anda, så jag och mina vänner såg den ypperliga chansen att dra in till staden. Kameran fick hänga på bara för att, så ja, här har ni lite bilder.
Som ni ser så blev det burgare till lunch, i mitt hjäääärta alltså. Åh, älska skräpmat. Sen gled vi runt på stan och var sådär coola som bara vi kan vara.
Next upp: gymmet för att rehabba knäet, sedan hem och nöta glosor. Puss.

Ju mer dom spottar

Datum: 2011-11-09 | Tid: 08:50:36


En av headerbilderna.
Hade som vanligt gääälet stressigt till skolan (kanske borde börja ställa klockan tidigare Josefine...?) och när jag väl kommer dit så visar det sig att första lektionen är inställd. Less. Men så tänkte jag - helig bloggare som jag är - att jag skulle dra hem för att uppdatera bloggen med ett helt fantastiskt blogginlägg. Eeeeller så drog jag bara hem för att hämta kameran eftersom jag har en fotouppgift som skall göras, och gjorde ett snabbt inlägg av bara farten... Vilket ni nu väljer att tro på.
Måste hur som helst vidare nu, piiiz out♥

Köpa eller inte?

Datum: 2011-11-08 | Tid: 14:07:00


Några favoriter från Carlings som jag funderar på. Fick ju ett presentkort där av ett par vänner när jag fyllde år, men har fortfarande inte spenderat det. De har ju så mycket fint... Beslutsångest stavas det.

Annastina #3

Datum: 2011-11-07 | Tid: 19:04:00

Foto: Josefine Westman | Modell: Annastina Törnlund | Styling: Malin Gustavsson

Another apple in my mouth

Datum: 2011-11-07 | Tid: 16:28:01

Closeup-filter +10
En av de allra bästa sakerna undet lovet var just tiden. I vanliga fall är jag en rätt kass planerare så jag brukar ha fullt upp dagarna i ända, vilket resulterar i stressad Josefine. Därför var lovet perfekt då jag fick tid chilla en hel del, även experimentera lite grann med kameran för en gångs skull! Slutade med en mix av closeup-filter, äpplen och vattensprutan, haha. Kul att fota lite annat :)

Close up

Datum: 2011-11-06 | Tid: 22:48:59

Så var den sista lovdagen kommen... Det känns verkligen inte bra, är väldigt skoltrött för tillfället. Blöh. Menmen, gäller bara att kriga den här sista tiden fram tills jul!
Fick en bra avslutning på lovet iallafall, spenderade den med en av mina favoritbrudar. Nu ska jag rulla igång ett avsnitt OTH och sedan sussa. Natti ♥
Tack för den fina responsen på headern förresten, det glädjer mig!

Länkar i menyn

Datum: 2011-11-06 | Tid: 17:56:00

Om ni kikar till vänster i menyn så upptäcker ni även att jag lagt till ett par länkar! Bland annat kamerautrustningen är det många som tjatat på så nu har jag äntligen fixat det. Den ska dock uppdateras med bilder senare men det får duga så länge :)

Bildspel i headern

Datum: 2011-11-06 | Tid: 16:14:10

Wooooopwooooop, känn min lycka! Jag har ju deppat sönder de senaste dagarna över att mitt bildspel inte velat funka... Men sedan så dyker ängeln Klara upp bara sådär och erbjuder sig att hjälpa mig. Sagt och gjort, en kvart senare sitter jag med en fullt fungerande slideshow-header! Helt underbart, STORT FETT TACK till dig Klara, utan dig vet jag banne mig inte vad jag skulle tagit mig till.
Tycker ni kan ta och klicka er in på Klaras blogg som jag förövrigt följer, riktigt bra!

Grrr

Datum: 2011-11-05 | Tid: 17:27:39

Okej, såhär ligger det till. Jag har blivit tvärless, på ALLT. Och allt är jävla bildspelsjavascript-fel. Tror jag sammanlagt lagt ner 7-8 timmar det senaste dygnet på att få skiten att funka. En header med bildspel, är det så mycket begärt liksom!? Men nej, självklart ska det tjorva och vara ett helvete.
Förlåt förlåt men jag är bara så extremt grinig just nu. Tar en paus från bloggen och datorn ett tag - kommer tebax så snart magsmärtorna har lagt sig och jag inte är så mordisk i sinnet. Skämt å sido, men puss på er iallafall.

Ny design - till Annastina

Datum: 2011-11-04 | Tid: 18:57:47

Hade inget bättre för mig så jag snörde ihop en header till Annastina! ................ Lol, egentligen hade jag så otroligt mycket bättre saker för mig att göra. Meeeen, jag kände mig lite skyldig då jag omedvetet tydligen råkat spilla ut ett par liter läsk i hennes säng inatt... Hehe, oups. Så jag räddade hennes annars rätt fula design med en lite frezig header (världshistoriens snabbast tillverkade, jag svär). Ni är bäst om ni kan gissa vem som fotat bilden.

You found me

Datum: 2011-11-04 | Tid: 10:56:27

Hej. Jag har kommit fram till att jag typ gillar lov. Att de typ är det bästa som finns.
Ligga och dra sig i flera timmar, äta Ben&Jerry till frukost och glida omkring i pappas stora T-shirts hela dagarna. Kolla på gamla klassiker såsom Fame, Dirty Dancing och Greace om och om igen. Hänga med kompisar till långt in på natten och skriva upp alla galna idéer man bara kan komma på som man bara MÅSTE göra. Asgarva, kanske gråta en skvätt, lyssna på ohälsosamt mycket musik. Må bra.
Jag har mycket goin'on i mitt liv just nu. Saker som jag inte delar med mig till någon. Vissa saker är tunga, men så plötsligt kommer något och lyser upp tillvaron. Om än bara för ett litet tag så är man sådär genuint glad, som att inget kan slå ner än. Om än bara för ett litet tag.

Favorit på Malin

Datum: 2011-11-03 | Tid: 13:27:33

Foto: Josefine Westman | Modell: Malin Forsberg Styling: Malin Gustavsson
Var och gymmade på förmiddagen, känns rätt skönt i benen nu måste jag säga... Nu får vi la se vad denna dag har att bjussa på.

Mjau

Datum: 2011-11-02 | Tid: 19:10:00

Nu blir det tjejkväll med brudarna, älska lov alltså.

Behind the scenes video

Datum: 2011-11-02 | Tid: 18:00:31

Handfilmat och oskarpt vissa gånger, men nu ska vi inte vara kräsna. Ni är ju inte direkt bortskämda med videos... Hoppas ni tycker det är kul att kolla! :)
När vi började med själva sminkningen var jag tvungen att assistera så jag kunde inte filma då...

Annastina #2

Datum: 2011-11-02 | Tid: 11:55:21

Canon EOS 7D + Canon EF 50mm f.1,8
Foto: Josefine Westman | Modell: Annastina Törnlund | Styling: Malin Gustavsson

Äppelknyckarjazz

Datum: 2011-11-01 | Tid: 16:28:14

Drog en fika på stan tillsammans med Saris tidigare idag, det var chill. Nu hade jag tänkt brassa käk, och sedan blir det basketträning och en sväng till gymmet. Och så får vi inte glömma House klockan 21.00. Woopwoop, kanonkväll. Ha det bra hörni ♥

Halloween-maskerad

Datum: 2011-11-01 | Tid: 12:21:17

Lady Gaga och Edward Scissorhands.
Amy Winehouse och fina Tilde som vi firade!
Den Röda Drottningen och en trädnymf (?)
Polis och futurisk clown.
Skogsvaktare, misshandlat lik och punkare.

Upp i taket

Datum: 2011-11-01 | Tid: 10:03:00

Haha vad hände i bloggen igår egentligen med många sidvisningar? Kul att besöksstatistiken sakta men säkert stiger iallafall, hoppas att nya läsare stannar! ♥