Dag 1, forts

Datum: 2017-01-16 | Tid: 14:15:31

Vi hade inte så mycket planer idag med tanke på hur trötta vi varit, utan hade egentligen bara som plan att åka en turbåt och betrakta Bangkok och dess vackra tempel från floden. I efterhand kan vi nog konstatera att det inte var meningen att vi ens skulle göra det. Men det visste inte vi då utan hoppade utan vidare eftertanke in i en tuktuk som gjorde att vi nästan behövde byta underkläder efter en mycket svettig och galen åktur. 

Det tog oss ett bra tag innan vi hittade till rätt pir som inte hade hutlösa priser, men när vi hittade biljetter för 15bath per person hoppade vi nöjda (och lite kissnödiga) på båten som skulle åka i ungefär en timme.

Vi spanade och spanade efter dom mäktiga templen men till vår besvikelse kom aldrig dom där maffiga vi hade hoppats på, utan bara vad vi tyckte var ganska små tempel. Envisa som vi var vägrade vi hoppa av utan åkte vidare, (dom kanske skulle dyka upp snart?) långt bort från den trygga stadsdelen där vårt hotell låg. 

Efter drygt en timme när byggnaderna började se alltmer förfallna ut var vi så kissnödiga och besvikna att vi helt enkelt hoppade av, varpå försöken att snabbt komma tillbaka började. Omöjligt. Vi stoppade taxibil på taxibil och försökte kommunicera och visa vårt hotell på mobilen, men ingen visste vart det låg. Stressen av att det skulle komma att bli mörkt på ett tag och att vi var ute i ingenstans där ingen kunde engelska (plus den sprängfyllda blåsan) gjorde att vi kände oss lite less och stressade. En vänlig, halvt tandlös chaufför försökte, han körde runt oss i cirklar ett tag innan han gav upp och vi fick hoppa ut, han hade ingen aning om vart han skulle. Nästa taxibil sa att han kunde vägen, så med nyfunnen energi hoppade vi in. Det kändes inte riktigt som han hittade men det gick ändå framåt i ungefär en halvtimme, tills han brakar in i en moped vid ett rödljus och vi får hoppa ur, igen. En ny taxibil kommer som säger sig hitta men vi litar inte på någon längre, utan jag slår på GPSen på mobilen och får guida honom hela vägen tillbaka vilket tar ytterligare en timme. 

Men slutet gott, allting gott. Nu har vi fått kissa, tagit en efterlängtad powernap och ska strax äta middag. Koh Samui imorgon.


Kommentarer
Postat av: Pernilla W

Hej.

Kul att du bloggar igen. Saknar fortfarande bilder på din fina farbror, kan inte bli för mycket av den varan.....Ha en bra resa.

2017-01-17 | 07:38:56
Postat av: Åsa Westman

Hej vännen,

Hoppas att allt går bra för er!!

Kram

2017-01-17 | 14:46:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0