Kåbdalis

Datum: 2016-12-28 | Tid: 22:44:51

Ledig idag så jag, Simon och Jennifer drog till Kåbdalis. Sån lyx egentligen att man kan sätta sig i bilen och efter bara några mil hamnar man i fjällvärlden. Sånt tar man ju nästan för givet när man bor här uppe, men det är verkligen det bästa som finns. Det var en såå vacker dag som bjöd på många skratt, speciellt Simon som var lite ostadig på sina nya skidor. 

Här var Jennifer lagomt glad då jag lurat ner dom i den opistade puckelpisten. Vi stannade och frågade några (något mer rutinerade) skidåkare om vi skulle dö om vi åkte i den backen. Han sa att han kunde sätta hundra spänn på att vi inte skulle det, måttligt övertygande. Men några vurpor senare var vi nere! (Lägg märke till Simon som har kraschat till vänster i backen haha)

På vägen hem höll vi på att krocka med en flock renar som blockerade hela vägen. Det var mörkt, snöigt och jag fick möte så körde med halvljus, obehagligt hur svårt det är att se djuren i tid då. Tack och lov hade en bil bländat med helljusen någon kilometer innan så var hyfsat beredd, annars hade det garanterat inte gått lika bra. Hann pallnita så pass att vi sakta gled in i skocken, vi touchade en ren i sidan av bilen men den klarade sig. Dom är ju så tröga som inte samarbetar och flyttar på sig en millimeter heller. Nåja, vi tog oss hem helskinnade iallafall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0